Тетрадката на мама

петък, 12 февруари 2010 г.

Човекът, който наистина ме запали за кулинарията, е мама. След това дойдоха книгитe, kулинарните блогове, списанията, филмите, снимките и всичко останало...
Любовта и вниманието, чрез които храната се превръща в преживяване и емоция, явно са се наслагвали в детството и годините.
Никога не съм си представяла, че някога ще отдавам такова значение на подредбата, приготвянето и удоволствието, което храната носи...Факт:-)
Цял нов свят, колкото и клиширано да звучи. Нова емоция, нови предизвикателства, нова естетика.
Готвенето може да бъде и елегантно, привлекателно и сексапилно занимание, просто трябва да подходите към него като изкуство и да не го превръщате в досадно задължение.
Преди няколко дни мама ми подари красивата си тетрадка с рецепти. Явно съм узряла за това, най-накрая:-) Всичко е систематизирано, разграфено, прилежно надписано и обяснено, с красив почерк и ... любов! Пак клише, но всяко нещо, правено с любов, е ценно!
Bon appetit!Old spirit/New spirit: Времето е СЕГА

петък, 12 февруари 2010 г.

Барометърът ме чакаше в един малък антиквариат, покрит с 1 пръст прах, без стъкло и показващ "хубаво време". От едната си страна беше залят с бяла блажна боя, струваше само 2 лева и дървеният му корпус грееше и под мръсотията. Сапун, шкурка, грунд, лак- само това му беше необходимо
Сега заема почетно място срещу входната врата. Има само няколко раздела на скалата: буря, дъжд, вятър, ПРОМЕНЛИВО, хубаво, постоянно. Не знам дали постоянното е по-хубаво от хубавото, но със сигурност уравновесената му стрелка ме уравновесява при всяко влизане и ми дава страхотен комфорт. Дори и да е спряла на графа "буря"...:-)Любимо, любимо, любимо!

Moloko - The time is now http://www.youtube.com/watch?v=kl8mpAvTm_Y

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |