LaMartinia на гости на Sheer white tee

събота, 27 февруари 2010 г.

Гостувам на Мария Лу в блога й Sheer white tee. Рубриката е "В предмети" и беше истинско удоволствие да ги подбера и да подготвя снимките. Почитател съм на блога и стила й, очаквайте и нейно участие тук скоро!Линк към публикацията: http://sheerwhitetee.blogspot.com/2010/02/la-martinia.html

Sweet sunday: Торта с бишкоти, бял шоколад и маскарпоне

събота, 27 февруари 2010 г.

Бишкотената торта. Изключително лесна. Много вкусна. Лека. Не се пече, няма блатове, трябва й само време и хладилник. Всеки, приготвял я някога, си има свой вариант, в зависимост от това какви продукти харесва.
Това е Моята бишкотена торта. Направих я за първи път преди 2-3 години, когато готвенето ми беше чуждо. Но в желанието си да блесна с умения пред Любимия я сътворих. Той пък взе, че повярва, че кулинарията ми е стихия. Доста успешна торта, демек:-))) Спомням си как я разнасях от вкъщи до офиса и после до неговото вкъщи. Тогава още не живеехме заедно и не вървеше да ме вижда сред омазани съдове и миксери. Имидж трябваше да се поддържа:-)

И така:

Продукти: бишкоти (предпочитам италианските), опаковка Маскарпоне (обикновено от 500 гр.), бял шоколад, разтопен на водна баня, филирани бадеми, течна сладкарска сметана (малка опаковка), яйчен крем или пудинг Ванилия без варене, ако не ви се прави крем, прясно мляко Не мога да дам точни пропорции, всичко правя на око, усет и вдъхновение:-)
Разбивате сметаната и я смесвате с част от Маскарпоне-то. На вкус, в зависимост кое колко ви харесва. Приготвяте крема. Топите бишкотите в мляко и ги нареждате във форма за торта или обикновена тава. Слой крем, наръсен с разтопения бял шоколад. Нов слой бишкоти. Покривате със сметаната+Маскарпоне. Поръсвате с бадемите и готово.
Желателно е да престои една нощ, за да поемат бишкотите. Сервирам я с рингове и плод за декорация. Листа мента, ако имате. Може да се направи и в чаши или купички. Безумно вкусна е!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |