Крачета

вторник, 2 март 2010 г.

Едно от най-красивите и мили неща са бебешките крачета. Толкова миниатюрни, нежни, сладки и изящни! Обожавам тези снимки! Нямат претенция за художествена стойност и качество, но пък са пълни със сантимент и обич и винаги ме карат да се усмихвам.


Новородени крачета

Фру-фру крачета
Елегантни крачета
Вечно събути крачета

Крачета-мишки

Суетни крачета

Пролетни крачета


Спящи крачета

Морски крачета

Пътуващи крачета

Пикник крачета

Френски крачетаХипи крачета

Есенни крачета

Old spirit/New spirit: Кутийка, пълна със слънце

вторник, 2 март 2010 г.

Установявам колко релаксиращо и зареждащо ми действа писането в блога - истинско удоволствие! Особено в дъждовни, сивкави дни като този, с разлигавени улици и облаци с цвят на мръсна вата...
Единственото лъскаво и слънчево нещо през прозореца са златните куполи на "Александър Невски", фаровете на колите и ...новата ми антикварна придобивка. Миниатюрна кръгла кутийка, прекрасно отразяваща светлината и почти магическа. Подариха ми я в неделя. Имам чувството, че ако я отворя и си пожелая нещо, то ще се сбъдне. Капакът е плетеница от три цвята метал, а неравните й ръбове ме навеждат на мисълта за ръчна изработка. Издраскана е от ползване и на места металът е потъмнял.

Не знам какво е съхранявала, но аз ще я държа празна, за да не й отнемам спомените с ново съдържание. Излишно е да споменавам с какъв кеф я измих, излъсках и снимах. Ще я поставя в печатарското ми антикварно чекмедже, което скоро ще ви покажа. Пълня кутийките му с дребни предмети от цял свят, авторски миниатюри, малки бурканчета, ръчно правени декорации. Чекмедже, пълно със спомени...

Все още не съм прибрала кутийката, радвам й се и съм я оставила до прозореца, за да предизвика с формата и цвета си слънцето да се покаже:-) Пожелайте ми успех!

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |