Girls bowling

петък, 19 март 2010 г.

При споменаването на думата "боулинг" в съзнанието ми автоматично изникват образи от 50- те: сладникави pin-up girls, разкроени рокли със силует на пясъчен часовник, величествените модели на Буик и Кадилак, лятно кино с пуканки, Ричи Валенс и Елвис Пресли , Пепси кола инвазията, заоблените хладилници с външна дръжка, образите на Мерилин Монро, Грейс Кели, Елизабет Тейлър и Марлон Брандо, на Марчело Мастрояни и Бриджит Бардо. Вълнуваща епоха с ярки герои, стремеж към блясък и лукс, продължаващи политически борби, избухващи по света революции и задкулисни конфликти, началото на поп-арта.
Източник фотография: http://todaysinspiration.blogspot.com

Източник фотография:http://www.rainfall.com


Та, като се абстрахираме от моето развинтено въображение, в тази публикация иде реч не за 50-те, а за боулинга. Тукашните боулинг-клубове са далеч от добрите западни примери, но за някой неделен следобед или петък след работа, са напълно подходящи. Забележки: недостатъчно любезен персонал, неадекватна донякъде музика (въпреки наличието на ди-джей!), липсваща атмосфера и цялостна концепция, често развалящи се механизми и безумно разкъсани обувки.
Поглеждайки откъм хубавата страна, забавно занимание за час-два , с компания или по двойки, раздвижване на дясна ръка и удоволствие от победата (евентуално:-)) Боулингът е едно от нещата, за които се сещам рядко и всеки път си казвам "Сега вече ще идвам по-често". И така до след няколко месеца или следващата година:-)) В боулинг "кариерата" си имам една грандиозна победа на тийм-билдинг, сериозен успех поради наличието на 7-8 силно конкурентни отбора и ... поредица от безславни загуби. За тях виновни са кривите писти и дефектните топки! Естествено ;-)))

Въпреки наличието на диско топка, диско танцьори липсваха...Една истинска находка - боулинг от началото на 20-ти век. Предполагам, че на тях не са им били виновни пистите и топките, а ... роклите!


Girls Bowling, originally uploaded by George Eastman House.


Proudly designed by | mlekoshiPlayground |