Гастрол: Гостува Т. с "Le Paris..."

вторник, 23 март 2010 г.

Текст и фотографии: Т.

По щастливо стечение на обстоятелствата работата ми през последните 10 години е свързана с френски партньори, бизнес отношения с Франция и любов към ... Париж.

Пътувал съм доста, но Париж ме пристрасти към себе си още от първото стъпване на летището. Чувствам го близък, познат, дори роден.
Многолик и триумфален, град на крайностите и контрастите, стандартен или необичаен, приветлив или враждебен, променящ се или еднакъв. Париж не може да се опише, трябва да се усети, вдиша, опита.

Метрото, един от символите на Париж с белите си плочки, клошарите и френетичния поток от пътници. Ако искате да усетите истинската атмосфера, повозете се в Метрото. Усетете аромата и потока на въздуха, прекосете града няколко пъти и ще имате частица от Париж в сърцето.


Малките ресторантчета и големите кафенета с обърнати към улицата ратанови столове и малки кръгли масички са ми любими. Привечер се изпълват с възбудени жужащи туристи и усмихнати парижани. Любезен келнер, изящно ястие, книга или вестник и чаша вино на обяд – толкова френско и бохемско, че чак ти се иска да изгориш билета си за връщане и да останеш там. Дори да си бос и със сако на цветя, ще продължават да ти се усмихват и обгрижват.
Клише е да изброявам до припадък десетките места-магнити като Плац Пигал, Айфеловата кула, Нотр Д`ам, Лувъра, Музея Д`орсе, Мулен Руж, няма да ми стигне публикацията и деня. Не е задължително да препускате по класическите туристически спотове и да се щракате за норматив пред забележителностите. Можете просто да излезете от хотела и да се разходите напосоки. Гарантирам ви, че всяко площадче и улица могат да ви изненадат, очароват, изумят или влюбят. Влезте в потока от парижани и не съвсем парижани, а не в този от туристи. Само така можете да се гмурнете в туптящото сърце на този град и да го обикнете.
Един от любимите ми ресторанти за морска храна в Париж е Leon de Bruxelles на Шанз -Елизе. Миди натюр, миди по провансалски, миди с вино… Мммм, невероятен вкус, задължително минавам от там всеки път, без изключение!
Париж е неизчерпаем и безкраен, запазвам си правото да гостувам в този блог, пак на същата тематика:-)

Класическият Париж

Шатрата за партита на Louis VuittonДругият Париж


Награди, награди, награди:-)

вторник, 23 март 2010 г.

Много държа да споделя приятните блог-изненади от тази седмица:

Наградата от Лулу и блога й.
Наградата от Димитрана и блога й

Лулу, Димитрана, благодаря ви за милите думи и признанието, много ме зарадвахте!
Очаквайте и моите номинации до края на седмицата!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |