Награди, награди, награди - част 2

събота, 17 април 2010 г.

Освен предишните две от Лулу и Дими, получих награда и от Дани и Тони и вече няма измъкване с играта:-) Чак днес успях да изпълня условията, виж по-долу!
На първо място искам да благодаря на наградилите ме - за жеста и вниманието! На всички, които четат - за отделеното време и интереса! На всички, които оставят коментари(тук и директно) - за личното отношение и милите думи!
Бих искала и да кажа на всички от блог-рола ми, че би ми се искало да коментирам по-често, но не винаги ми остава време. Знайте, че ви следя и чета редовно, публикациите ви ме радват, забавляват и вдъхновяват! Възхищавам се на ентусиазма и размаха ви, на способността ви да организирате времето и уменията си по най-удачния начин! Някъде бях чела, че щастливият човек е добре организиран. Е, напълно съм убедена в това когато ви чета:-)Няма да избирам 5 блога, защото ще се наложи да върна жеста на наградили ме блогове или да пропусна такива, които го заслужават. Затова приемете моите адмирации и поздравления за това, което правите, за творчеството и финеса, за естетиката и острата сензитивност към красивото и стойностното! Продължавайте смело в същия дух!
Ето и част от моите:

10 неща, които ме правят щастлива

• Усмивката и бебешкия аромат на дъщеря ми. Да я наблюдавам докато спи и да знам, че това чувство ще ме свързва с нея винаги. Няма по-голямо щастие!
• Любовта на човека до мен. Срещнах го в най-точния момент - когато бях готова и убедена в случващото се. Благодарна съм му за вниманието, търпението и толерантността! И за това, че с него мога да съм себе си.
• Подкрепата и обичта на родителите ми. Незаменима, топла, искрена и безгранична. Без натрапване, дискретна, във всеки един момент знам, че я имам. Иска ми се и аз да го умея един ден.
• Красотата на детайлите. Дори в най-семплия предмет или ситуация обичам да откривам стойностното, това, което изпълва погледа с хармония. Харесвам това и у другите.
• Позитивните хора, от които струи енергия и хъс. Изтръпвам в компания на мрънкащи, негативни и вечно недоволни персони.
• Начинът, по който се стече животът ми досега. Всичко идваше в точния момент и правилната доза без да се опитвам да го нареждам.
• Местата, които съм видяла и моментите, които съм преживяла. Не бих ги заменила за нищо на света! Щяха да ми липсват, ако ги нямаше...
• Приятелите, които се обаждат просто да се уверят, че съм добре. Малко на брой, но изключително ценни.
• Хобитата, които открих едно по-едно. Изпълват ме с неимоверно удовлетворение и енергия.
• Милите жестове и думи, от познати и непознати. Възвръщат вярата ми в градивното добро начало.

5 неща, които не знаете за мен (увлякох се и май станаха повече:-)

- На двете си китки нося червен вълнен конец. Преди няколко години прочетох за силата им и ги вързах. Внушение или не, действат. Оттогава не излизам никъде без тях.
- Като малка си гризях ноктите.
- Пишех поезия. Притежавам цяла тетрадка. Скоро възнамерявам да я отворя.
- Получавам космическа енергия. Обикновено сутрин, в слънчеви дни. Всички ми се смеят, но е факт :-))
- В обикновени ежедневни ситуации доизмислям диалози и абсурдни продължения. Смея се сама и си измислям оправдания.
- Обичам да гледам и коментирам футбол. От малка съм свързана с него чрез професията на баща ми (спортен лекар) и за изненада на всички мъже не превключвам канала:-)
-Не обичам безкрайните и редовни шопинг обиколки. Пазарувам концентрирано, рядко и целенасочено. Още една нетипична женска черта:-)

Ами това е, малко Искрено и лично положение, но щом регламентът го изисква, безсилна съм и го спазвам;-))
Поздрави и хубава слънчево-вятърна неделя!

Шоколадов сладкиш

събота, 17 април 2010 г.

Въпреки, че преди време се бях заканила да направя някакъв сложен, трудоемък сладкиш или торта, установих, че определено това не е моята страст. Блатове, кремове, украси, сглобяване, печене, измазване - категорично отказвам. Засега :-) Нямам търпението и времето да изпипвам 3 дни, без дори да съм опитала вкуса, да боядисвам, оцветявам, режа, намествам и чакам дълго за крайния резултат.
Само мога да се възхищавам на всички момичета от блог-рола ми, а и не само там, чиято стихия е сладкарството! Правите наистина произведения на изкуството - вдъхновяващи, елегантни и изящни! Аз на този етап ще се придържам към по-семплите неща, пък кой знае, един ден мога да получа внезапен порив:-))
Та за тази седмица избрах един изключително лесен и вкусен сладкиш, който на потребителите на Бг-мама е добре известен. Скептична бях към съставките и това, че наистина изглежда елементарен за приготвяне. Но той взе, че се получи! Мек, сочен и плътен шоколадов вкус. Може да се гарнира с ванилов сос или сметанов сладолед и прясна мента.

Рецептата тук

Завеса: "Кой се страхува от Вирджиния Улф"

събота, 17 април 2010 г.

Автор на постановката е Едуард Олби - американски драматург, считан за жива легенда на съвременния театър.
Режисьор: Людмил Тодоров.
Сценография и костюми: Мария Диманова
Постановката грабва от първите минути. Пряка връзка с историческата личност на Вирджиния Улф няма, а само индиректна. Приятен естествен диалог, на пръв поглед обикновена ситуация с вероятно необикновено продължение. Две семейства - едното едва стъпило в брака, другото на ръба да излезе от него. Алкохол и разкрития на драматични минали събития, отприщване на споделянето и откровенията, неприятни равносметки и страх от бъдещи такива. Бойка Велкова, въпреки доста критикувана за играта си напоследък, е зашеметяваща и грандиозна. Ролята й пасва идеално, дрезгавият й глас и огнената коса допълват внушението. Героинята й е бохем, разкрепостена и либерална, на пръв поглед непукист, човек на удоволствието и момента, еманципирана и свободна, но в същото време силно чувствителна и ранима. Ако се беше родила в Холивуд, тази актриса щеше да е абсолютна мега звезда. Уникално излъчване, прекрасна форма, порцеланова кожа и изгарящ блясък в очите, изпълва сцената и човек не може да отдели поглед от нея. Играта й е фина и със замах, движенията изящни и балетни. За мен добра игра и на останалите от състава - Ивайло Христов, Стефан Спасов и Биляна Казакова.
Саркастичен и елегантен хумор, небрежно изведени истини, горчивина и тъга на финала. Определено тази постановка си заслужава посещението, размисъла, и послевкуса.
Препоръчвам горещо!

До края на сезона можете да посетите на 20 април и 14 май на голяма сцена в "Сълза и смях".
Източник фотография: http://www.salzaismiah.com/
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |