Кулинарно?! Тц.

четвъртък, 27 май 2010 г.

Тази публикация е поздрав за всички кулинарни блогове, които следя и за всички, които обичат да ги четат. Блогът ми не е кулинарен, ястията са по-скоро разнообразяващи разнообразната тематика и част от приятните ми занимания:-)
Готвя съвсем от скоро и доста рядко. По-скоро въпрос на порив и светване на лампичка, отколкото на навик и рутина. В готвенето ме привлича цялостния процес - избирането на рецепта, набавянето на продукти, начина на поднасяне, съдовете, декорацията и цялостната визия. Замисъла, идеята, концепцията. Може би ако се налага да го правя всеки ден, магията ще изчезне, а може би не...
А пък най-забавната част от готвенето се оказа ... снимането:-))Как да подредиш, в какво да аранжираш, как ще изглежда най-привлекателно и визуално приемливо. Понякога е досадно за консумиращите, понякога няма светлина, понякога ме домързява, но като цяло е изключително забавно.
Храната не е само засищащ жизненоважен продукт, тя е и естетика, и деликатен вкус, и нюанси, и течения, и аромати, и форми, и вдъховение, и страст, и гледна точка. Няма значение дали ви харесва да я приготвяте или обичате само да й се наслаждавате, продължавайте! Умерено, с удоволствие и с очи:-)
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |