Street style a la french

неделя, 13 юни 2010 г.

За тази публикация ме вдъхновиха блоговете за street style, които следя. Някои от които The Sartorialist, Jak&Jil, Easy Fashion in Paris, Garance Dore, Sofia Street Style. Любопитни са ми не толкова самите дрехи, стайлинг и визия като самоцел, колкото духа на самия град, претворен във външния вид на обитателите му. Или обратното.
Постингът е и поздрав за радетелките за кежуъл облик и кежуъл мисли от клуба. Те си знаят кои са - интересни и интелигентни млади дами с вдъхновяващи идеи и безкрайно въображение!:-) Кежуъл звучи грозно на кирилица, но няма адекватен еквивалент на български.

Та на темата! Париж. И парижанки. Както казваше една 16 годишна английска девойка в "An Education" "Искам да отида в Париж. Ще стана истинска французойка - ще се обличам в черно и ще пуша!". Да, французойките наистина доста пушат. Но не наблягат на черното. В двете крайности са - или крайно небрежни, или наистина изпипани до последния детайл, от тока на обувката до наклона на кичура коса. Последните се срещат рядко посред бял ден и в никакъв случай дрехите им не крещят агресивно лейбъли и цифри. Правят го дискретно и умерено. В другата крайност са онези, които полагат доста "усилия" да съчетаят най-несъчетаемите материи, цветове и стилове и постигат меко казано абсурден вид.

Като цяло използват базови цветове и аксесоари с идея. Карат велосипеди и скутери с безумно високи токове и на бясна скорост, повечето могат да се похвалят със завидна физическа форма. Винаги ми е правело впечатление умението им да съчетават винтидж елементи с дизайнерски дрехи. Повечето имат естествена грацилност на движенията и светли коси с лек тицианов отенък, походка с високо вдигната глава и стабилна доза самочувствие.

Децата - прекрасно облечени, особено малките госпожици!

Впечатления за тенденциите там от преди две седмици:
- ботуши във всякаква разновидност (от Ъгс до чизми), на бос крак, в съчетание с къси панталони или пола/рокля. Температурите кръжаха около 30 градуса и се възхитих на ентусиазма, с който ги носеха:-))
- чорапогащи на точки
- блейзери - от бял, през тъмносин, до черен, с рокля или панталон
- сламена федора , наистина всички ги носят!
- обувки с платформи
- гащеризони
- балеринки
- волани
- тренчове във всички разновидности, преобладаващ класическия пясъчен цвят
- къси панталони
- животински принтове само като акцент - шал, чанта или обувки
- Луи Вюитон!!! Реплика или оригинал, всички носят ЛВ! Заплашителна мания по тези чанти, които лично аз не харесвам, и то не само заради цената им;-)


Повечето снимки или не са на фокус, или са отрязани неподходящо, но ви уверявам, че работата на папараци хич не е лесна:-)))Не успях да щракна всички, които бях набелязала, но и това си е успех! Надявам се ако някой се разпознае, да не ми се сърди, всичко е с добри намерения:-)
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |