Paris d`amour

вторник, 6 юли 2010 г.

По време на първото ми посещение в Париж с приятелки (през далечните ми тийнейджърски години:-)) най-важните набелязани задачи бяха: да си купя френско бельо и да видя Евродисни. Тийнейджърска му работа:-) Бельото беше комплект в тъмно синьо и бяла дантела и много се гордеех с него, а в Евродисни плющя целодневен дъжд, който не успя да ни откаже от километричните опашки и обикалянето докато парка затвори.
После имаше няколко френски лета, една Нова година, когато имах чувството, че разцелувах цял Париж по улиците (по бузите де). Голямо празнуване и целуване беше, голямо нещо! Определено не ми е най-любимия град, но пък втори като него няма. Париж си е Париж, с всичките му недостатъци и достойнства. Няма да се впускам в разкази, много е писано, в рубриката ми "Гастрол" вече имаше гост с тема за Париж, а в Street stylе a la french разказах са уличната мода и стил. За да не ви досадя сега, отделила съм още 3 публикации за по-нататък- кулинарна, френската игра петанка (petanque) и Монмартр.
Та тази година решихме да отбележим с Любимия 3 години от първата ни среща, паметния 1-ви юни. Както подобава, без да оригиналничим, в класически романтичен град. Вече не ми е интересно да пазарувам, предпочитам да снимам. Отпразнувахме го, поляхме го, за няколко дни минахме от 10 градуса, на 30, но оцеляхме. Искам специално да благодаря на половинката, че въпреки настинката първите дни, се държа геройски и почти не му пролича!;-) Е, на връщане преди полета си изкълчих глезена, на летището за малко да си загубя чантата в едно кафене, а в самолета си забравих половината аксесоари под седалката, но това са бели кахъри. Париж версия 2010 беше чуден! А следващото посещение на Евродисни със сигурност ще бъде в комплект от трима:-)


Proudly designed by | mlekoshiPlayground |