Closed for vacation :-)

петък, 13 август 2010 г.

Едно време от морето се изпращаха картички, които почти винаги завършваха със "Слънчеви поздрави от еди къде си". Та и аз така, слънчеви поздрави от Южния бряг :-) Май няма нужда да ви казвам, че тук е разтапящо топло. Не помагат нито ледени коктейли, нито студени душове, нито спане в хладилник. Водата е 30 градуса, все едно си във вана. Мисля, че уцелихме най-топлите 2 седмици изобщо някога. Толкова е топло, че чак не ми се снима, за няколко дни имам едва 5 кадъра.
Родното ни Черноморие си е все същото - лош сервиз, чалга полъх, мръсотия, бетон и неуредици. Ама като си е наше, какво да се прави, явно и ние сме си такива:-( Снощи в централен уж коктейл бар се опитаха да ми сервират вода, лед и прозрачно лимонче за мохито. При възражението ми, че в чашата няма и грам алкохол, ми бе заявено, че българският алкохол не се усещал :-))) При отказа ми да го консумирам и платя пък бях уведомена, че бакшишите са задължителни - 10 % ако не си доволен, 20-30 % ако си доволен. (?!) Някакъв Несебърски обичай явно... Е, не го спазих, както се подразбира, сигурно съм отнесла бая "мили" думи в гръб :-))
По плажовете след някоя и друга година ще се наложи да си резервираме плажоместа. Просто тези курорти имат лимит, пясъкът също. Във всеки един момент някой може да се настани върху чадъра, шезлонга или главата ти. Неприятна гъстота на плажуващите. Август си е август, но това е нечовешко.
На ирландската ни съседка Соня пък всичко й харесва, толкова, че по 3-4 месеца в годината е тук, без оплаквания и претенции. Въпрос на гледна точка все пак.
Гледаме да притъпим някои неприятни ефекти на българския курорт с морска храна, летни напитки и строене на пясъчни замъци. С другите неща имам богат опит, но с пясъчните замъци се озорихме, сложна работа се оказаха. То едно копане, едно гласене, едно надграждане и укрепване и накрая някоя вълна го заличава безсрамно.
Не си мислете, че бездействам, замислила съм мнооого публикации за септември!
Поздравявам ви с едно старо, но много свежо парче. До скоро!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |