Пътеки и булеварди: green & tasty London

вторник, 24 август 2010 г.

Винаги в Лондон уцелвам хубаво време. Считам го за някакъв уникален личен късмет. Този юни също не беше изключение - слънце и оптимални температури. Моя приятелка, която живее в UK ми разказваше как ако температурите случайно достигнат 26 градуса, по радиото и телевизията започват да дават съвети на населението да пие големи количества вода и да не излиза по обяд:-))) А ние с 38 какво да кажем!
За да не се отплесвам на класическата английска тема за времето, продължавам по същество!
Задължително за всяко посещение в Лондон е да си вземете любима take-away храна (Wasabi Sushi&Bento, Pret a Manger, Subway, Hard rock cafe и Marks&Spencer Food са някои от любимите опции) и да я хапнете в някой от прекрасните, бълващи зеленина паркове. Закуската в хотела е скучна на фона на дървена пейка и кофа английски чай в някоя слънчева прохладна сутрин. Стандартният обяд в ресторант също бледнее пред пикник на тревата в пиков обеден час, когато всички офиси са в почивка и парковете са осеяни с костюми и ризи.
Няма значение дали ще е в Hyde Park, St.James Park, Jubelee Gradens или Richmond Park, важното е да има храна и трева:-) За разлика от Париж, тук не сноват любезни полицаи, които не разрешават фриволните пикници. Тук това е традиция, навик, обичайна гледка. Приятната обстановка се допълва от цяла гупа дружелюбни животни, които обикалят необезпокоявани и "комуникират" свободно с посетителите. Гъски, патици, лебеди и мнооооого катерички. Ама наистина много! Почти опитомени от постоянно хранещите ги ръце, те могат да се покатерят на рамото ти, или да се качат на пейката, или да ти разрешат да ги поснимаш. Уникално скокливи и "усмихнати" животни, направо ми идваше да си грабна една в куфара!
В розовата градина в Hyde Park можете да поседнете сред уникални храсти и цветя, малки живописни шадравани, водоскоци и приятни усмихнати хора.
Ако пък решите да си спретнете пикника вечер, можете да го придружите с чаша сайдер (http://en.wikipedia.org/wiki/Cider) или бутилка Newcastle Brown Ale (http://newcastlebrown.com/)
Накрая задължително къпкейк или чийзкейк с любим вкус и аромат. Тук можете да намерите рецепти на някои от популярните в Marks&Spencer десерти, със съответна препоръка за подходящо вино:-)
Ако пък не сте по пикниците, имате огрооомен избор от суши, индийски, тай, китайски, японски, стек, мексикански, италиански, вегетариански и какви ли още не ресторанти. От обикновени закусвални и fast-food, до невероятно изискани гурме местенца със световно известни chefs, брилянтен сервиз и достолепен интериор.
От втория тип горещо препоръчвам OXO Tower Restaurant Bar & Brasserie . Докато чакате за своята маса, можете да изпиете Мартини по оригинална рецепта на бара. Прекрасната тераса с изглед към Темза е достойно допълнение на вълшебните ястия и изборът от над 800 (!) вина от цял свят. Целият ресторант е за непушачи, още един плюс:-)
Пожелавам ви вкусен и слънчев Лондон!


Proudly designed by | mlekoshiPlayground |