My personal love pearl

четвъртък, 26 август 2010 г.

Август е моят месец за празнуване! На великия църковен празник Голяма Богородица (15-ти) празнувам имен ден, а два дни по-късно, на 17-ти, и рожден ден. Не мога да скрия, че харесвам и името си Мария, и зодията си Лъв, харесвам и подаръците, и празниците, и лятото, и слънцето, изобщо всички неща, свързани с месец август!
Тази година пък на 14-ти се навършиха и 6 месеца от началото на блога!
Всичките тези знакови за мен дати ги прекарахме на морето. И по този повод и настоящата история.
Миналата година открихме чудно малко плажче близо до нашата лична морска "база". Малко заливче с чиста вода, малко водорасли, красиви скали и няколко образувани в тях морски "джакузита". Е, не девствен, но пък с малко посетители, ненатрапчиви, без царевици, понички и други безумни плажни "услуги".
Та това лято, на този плаж, Любимият решава да провери за миди по скалите и открива, че има доста, и то големи. В предишна публикация бях споменала, че им е заклет почитател. Замисля грандиозен улов, който да сготвим с бяло вино, свежи подправки (девесил) и чесън. Екипира се, влиза навътре и след час се връща с цяла торба големи черноморски миди. Чудно меню за гореща лятна вечер край брега!
Сготвяме ги, естествено, по най-семплия и вкусен за мен начин, вече споменат. Имаме известни опасения, че ще са пълни с пясък. Оказват се обаче вкусни и чисти. Не е нужно да се прекалява с тях заради неизяснената чистота на нашето Черноморие, но това е друга тема.
Както се наслаждаваме на морския бриз, студеното бяло вино и почти прохладаната вечер преди рождения ми ден, Любимият грабва поредната мида и ужасено подскача, очевидно от песъчинка и опасността да счупи зъб. Какво се оказва обаче - малка, бяла, лъскава, кръгла ... перличка! За мен, преди рождения ми ден, и то 33-ия! Каква символика, каква романтика, страхотия!!!
Убедена съм, че не ние намираме вещите, а те идват сами при нас. Ето, че и една малка черноморска перла стигна до мен. В най-подходящия момент и от ръката на най-подходящия човек. Няма случайни неща, казвам ви! ;-)
Пазя си я ревностно и въпреки че не нося почти никакви бижута, ще измисля вариант да е постоянно с мен:-)
Пожелавам ви много любов, независимо дали е под форма на камъчета, перли, жестове, погледи, докосвания, аромати... Важното е да е реална!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |