Sweet sunday: Muffinlandia

неделя, 29 август 2010 г.

Не съм по тестените неща. Не, не, че не обичам да ги консумирам, а да ги приготвям. Не са и особено "figure friendly". Напоследък обаче се начетох на ужасии за съдържанието на детските закуски, и солени и сладки. Та, реших да спретна едни мъфини за моята Мартина.
За начало избрах солени, с някакъв пълнеж. Спрях се на рецептата на Димитрана от "Тайната на нашата вечеря". Пица- мъфини с рикота, праз и зелени подправки. Нямах праз и го замених с настъргани отцедени тиквички, прибавих и копър. Получиха се страхотни - хрупкави отвън, сочни отвътре. Благодаря на Дими за рецептата, много сполучлива за всякакви видове плънка. (http://dimitranas.blogspot.com/2010/08/i.html)След няколко дни пък реших да пробвам новата силиконова форма за мъфини, подарък от мама. Този път избрах Мъфини с банани и шоколадов чипс. Отново сполучлива и супер лесна рецепта. От тук: http://www.muffinrecipes.net/banana-chocolate-chip-muffins.html
Мъфините са и много "фотогенични" - с еднакви форми, приятно зачервени, не се топят и разтичат . Солените може да гарнирате със салата от рукола, а сладките с ванилов сладолед.

Пожелавам ви сладка и успешна седмица!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |