С цвят на мед

петък, 3 септември 2010 г.Като малка не обичах мед. Под никаква форма. Изобщо. Категорично. Само като го видех в бурканчето, и ми ставаше зле.
Преди около година обаче го преоткрих. След като спрях кафето и навлязох в дебрите на чая. Медът сякаш е създаден да прави компания на любим, ароматен чай, така добре го допълва и довършва вкуса и аромата му.
Медът може да се използва и за стотици видове сладкиши, шейкове, сурови плодове, салати и дресинги. За полезните му съставки няма нужда да споменавам. Стига да е истински  и качествен, естествено.
Освен аромат и вкус, медът има и изключително красив цвят. Дали ще е светложълт, кехлибарен или почти охра, няма значение. Пречупва светлината и хвърля нежни отблясъци в тон със задаващата се есен. Цветовете "мед" и "карамел" за актуални този сезон както за косите, така и за дрехите и аксесоарите.
Козметичните му свойства също не са за пренебрегване. Подхранващи маски за коса и лице, серуми, кремове и почистващи скрабове превръщат хранителните продукти като мед и шоколад в изискана грижа и гурме преживяване за кожата. Медът почиства, подхранва, хидратира и регенерира успешно, в чист вид или като съставка на конкретен продукт.

Този уикенд планирам "медена" неделя.

  • Прекрасен зелен марокански чай с мента сутринта. С мед.

  • Салата от авокадо, круша и сирена на обяд. С мед.

  • Следобеден релаксиращ масаж. С мед.

  • Крем-карамел с кокос и боровинков сос вечерта. С мед.
Към последното смятам да прибавя чаша десертно вино. Този път без мед ;-)

Пожелавам ви сладък и кехлибарен уикенд с една моя любимка - Erycah Badu и парчето й от 2007 "Honey":-)
Honey and sugar peeling на Bernard Cassiere - Paris от серията Honey Body care

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |