Гастрол: гостува Диди от "Готвенето е забавно!" с "Design addicted"

понеделник, 6 септември 2010 г.

Днес имам удоволствието да ми гостува Диди от "Готвенето е забавно!".
Не се познаваме лично, но финесът, острата й сензитивност към красивото и детайла, личат във всяка нейна публикация. Прекрасни фотографии, интригуващи истории и информация, изпипване на всеки елемент и елегантен финес - това можете да откриете в чудесния й блог. Особено много харесвам прекрасните й колажи, деликатността на изказа, позитивното й слънчево отношение, нежното съчетаване на цветове и форми, естетския подход и поглед. 
Въпреки че е създателка на един от най-стилните кулинарни блогове, участието й в Гастрол няма да е с рецепта, а с подбор от любимите й вдъхновяващи дизайнерски мебели, другата й страст и основна професия.
Темата ми е любима - безкрайна и неизчерпаема и носеща много красота и удоволствие. Интериорът е не само "поставяне на нужните мебели", а философия, гледна точка, емоция, настроение. Детайлите и акцентите говорят и внушават. Колкото повече красота има край нас ежедневно, толкова повече хармония и комфорт ще ни носи околния свят.

Непременно посетете Диди тук: Готвенето е забавно!  Дори и да не ви се готви;-)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Design addicted

Като дете обожавах ходенето на гости при чичо. Една от причините беше част от менюто – винаги вкусните картофки и традиционната мелба, направена с всичко, както си трябва: )
А по-съществената – малката колекция от интериорни списания на леля ми. Нямаха никакви проблеми с мен относно поведение и послушание, защото изчезвах. Присъствах само физически, седнала в ъгъла до етажерката, разглеждайки всеки път едни и същи неща, които знаех почти наизуст.
Този мой интерес определи впоследствие избора на учебни заведения и езици, професия ... всичко, с което съм се занимавала досега.
С годините си създадох собствена голяма колекция от албуми, списания, специализирана литература и т.н.
Със съхранението на дигиталната информация се справям лесно, за разлика от тази на хартиен носител...След като сериозно, дълго и упорито на дневен ред стоеше въпроса с нейното осезателното присъствие навсякъде, се наложи да се предприемат мерки.Не можах да се откажа от нито едно интериорно списание.От модните и лайфстайл издания запазих само притурките с рецепти....
В операцията по спасяване на книжнината и успокояване духовете на недоволните от липсата на пространство и нарушена лична територия (превзета безмилостно от стройно подредени в колони списания) се включиха и родителите ми.
Една част от съкровищата отиде при тях, друга - в лятната ни къща.

Сега, след създаването на блога ми, нова колекция започва внушително да нараства ....


Аз отново изпадам в остра нужда от свободни обеми, а близките ми – в същия тих ужас кое къде и как ще се съхранява : )

От многото постижения и икони в дизайна, които харесвам, подбрах за вас някои от най-любимите ми, артистични и вдъхновяващи :


  • кресло The Egg, 1958, дизайн Arne Jacobsen за Radisson SAS hotel....с декорация от гъши пера

  • ваза Blow Away, дизайн Front, от Moooi
Вълшебно, нали?
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |