Лондон

вторник, 21 септември 2010 г.

Вече писах за вкусния и зелен Лондон тук, сега дойде ред на градския Лондон, с живописните сгради, пъбове, ъгълчета и улици. С двете си страни - аристократичен, стегнат и костюмиран и едновременно бохемски, шарен и пулсиращо приповдигнат. Няма да ви разхождам по класическия маршрут за туристи. Освен червените телефонни кабини, дабълдекерите, Westminster и Big Ben има много други неща, които заслужават внимание.
Харесвам онази част на градовете, която води свой собствен живот, независимо от тълпите раници и фотоапарати. Партитата на корабчета по Темза, групите "yuppies", които се отбиват за по една бира и обсъждат нещо си (важно естествено!), шумните тийнейджъри след училище, фасадите, детайлите, сенките, формите. Лондон е толкова динамичен и избухващ, че трябва наистина усилие, за да фиксира човек вниманието си само върху един елемент, дори това да е нещо толкова елементарно като посоката на движение или това някой да не ти размаже крака в метрото:-)
Харесвам много този град, може би защото е хаотично "подреден" като мен, може би защото го свързвам само с приятни преживявания и слънчево време, а може би защото Лондон умее да създава емоции, които искаш да си спомняш и опресняваш...
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |