Гастрол: гостува Ивелина от FriChic

понеделник, 27 септември 2010 г.

Следя доста блогове за улична модa (които преди време ме вдъхновиха за една моя любима публикация) и 2-3 лични страници - The cherry blossom girl, Miss Pandora и Sea of Shoes. Тези, в които млади хора показват собствената си концепция за мода, актуалност и стил чрез това, което носят в ежедневието си, на работа, парти или когато пътуват.  Скъпо или не толкова, винтидж или от последна колекция, актуално или ретро, уникат или масово производство - няма значение, важен е личния подход и комбинациите. Оказва се, че тези блогове са добър източник на идеи и сверяване на часовника. Независимо дали се касае за това какво ново ще си купиш или как да придадеш нов образ на позабравените неща из гардероба.
Преди няколко месеца попаднах на FriChic (http://frichic.blogspot.com/), блогът на Ивелина и започнах да хвърлям по едно око. Направи ми впечатление умението й да съчетава винтидж, пънк и рок аксесоари с класически елементи, да наслоява (което понякога е тоооолкова трудно), да използва секси кройки и дължини, без това да изглежда пошло и прекалено, да съчетава неутрални цветове с ярки акценти, да комбинира разностилови бижута и дрехи. Впечатли ме големият й брой последователи и фактът, че блогът й е включен в селекция на VOGUE France - AROUND THE WORLD IN 45 BLOGS

Реших да я поканя да ми гостува в рубриката Гастрол под формата на интервю и тя се отзова бързо и любезно. Спряхме се заедно на темата за интернет пазаруването, защото:
- най-после навлезе трайно сред българските потребители;
- информация от толкова опитен купувач като нея би била полезна;
- за стрийт модата и модните блогове вече е изписано доста.
Да си призная, не съм привърженик на класическото пазаруване с безкрайните обиколки из молове и магазини. Обичам когато търся нещо, да знам къде мога да го намеря и да си спестя няколкочасовите изтощителни маратони из съблекални и щендери. Та, в тази връзка, интернет пазаруването се оказва добро решение.

Благодаря на Ивелина за материала, снимките, сътрудничеството и точността! :-)

Фотографии и колажи: Ивелина, http://frichic.blogspot.com/

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |