Гастрол: гостува Мира от "Marmottes et Chocolat" с "Вкусна Индия" - част 1

понеделник, 4 октомври 2010 г.

Мира живее близо до Париж и е създателка на един изключително уютен и приятен за четене и гледане двуезичен кулинарен блог със забавното заглавие Marmottes et chocolat. Там има не просто рецепти. Тя често разказва за пътувания, събития, места, хора, споделя впечатления и информация. С чувство за хумор, непринуденост и откровеност. Майстори прекрасни macarons (което на мен ми изглежда адски трудно и сложно), има афинитет към международната кухня и новаторското съчетаване на продукти и аромати, прави дори молекулярна кулинария (абсолютен висш пилотаж!).
Заедно избистрихме темата на гостуването - Индия и индийската кухня. Толкова харесвам всичко свързано с тази страна и културата й, че с нетърпение чаках да получа снимките и текста на Мира. Тя подходи с изключителна точност и организираност - всичко беше обозначено, систематизирано, подредено, въобще гост-мечта!:-) Страхотно живописни снимки и увлекателен текст, придружени с три типични индийски рецепти, които ще публикувам утре в част 2. Досега не се осмелявах да приготвя нещо индийско, въпреки че съм заклет почитател, но рецептите на Мира се оказаха лесни, достъпни, изпробвани и най-важното от автентични източници. Скоро май ще се носят индийски аромати из къщи:-)
Много благодаря на Мира за интригуващия материал и участието! Непременно я посетете на този адрес: http://marmottesetchocolat.blogspot.com/

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |