Пиринска сватба

събота, 16 октомври 2010 г.

Сватбата на скъпата ми братовчедка се състоя в началото на юли. Подписване в София и пътуване до малкото село Пирин, на върха на Пирин. 
Тази сватба беше определено нетипична. Част от гостите бяха настанени в къщите за гости, друга част на палатки до стария параклис в най-високата част на планината над селото. Тъй като аз съм твърд любител на схемата "легло с баня", избрахме първия вариант. 
В Пирин къщите са небрежно нахвърляни по склона, а местните жители много мили и любезни. Не бяха виждали такава суматоха от доста време май:-) 
Дърветата по планината приличаха на гъст горски мъх, скоро беше валяло и от земята се надигаше аромат на трева и мокра пръст. Три изключително мили баби ни посрещнаха и настаниха в една от стаите на Бисеровата Гоф къща, собственост на Любимка Бисерова, от известните народни певици сестри Бисерови. Родена в селото, тя решава да възстанови къщата заедно с американския си съпруг и да възроди селския туризъм в района.
Самото тържество беше до стария параклис, на върха на планината, където имаш чувството, че можеш да се излегнеш върху някой облак. Имаше местен ритуал с обличане и скриване на булката с n на брой покривала, песни за взимане, прощаване със семейството и преминаване в новото. Не знам как милата ми братовчедка издържа, предвид 5-6 месечния си корем :-) Имаше и хорА, танци, игра с факли, гайдар и местен готвач, който бъркаше гозби в огромните казани. Въобще Пиринска идилия! Хапнахме, пийнахме, потанцувахме, видяхме китното село Пирин в китната планина Пирин, поздравихме младите и се уверихме, че се взимат:-)

Поводът обаче за тази публикация е, че вчера на бял свят се появи най-важният участник в това тържество - малкият Георги! Пожелавам му най-хубавите неща на света, да е здрав, умен, талантлив, обичан, успешен и с късмет! А на родителите му - да се обичат всеотдайно и вдъхновено!

Селото

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |