Гастрол: гостува Руми от "Something..." с "Храната като начин на живот"

понеделник, 18 октомври 2010 г.

Когато започнах тази рубрика през март, имах намерение да каня хора предимно извън блог-пространството. Но се оказа, че и в него има мно-о-о-го интересни личности. Част от тях вече ми гостуваха, друга голяма част тепърва предстои.
Днес ви представям Руми (с партизанското име Лулу) и блога й Something...
С нея започнахме да "блогърстваме" почти по едно и също време, пред няколко месеца. Веднага ми направи впечатление. С прекрасните фотографии, чувството за хумор и любовта към кулинарията. И какво ли още не :-) Откакто познавам Руми, репликата "нямам време" изобщо не може да ме впечатли. Тя е жена, която работи, отглежда две прекрасни дъщери, готви, снима (не само храна), поддържа блог, прави украшения, торти и още един куп занимания, за които изобщо, ама изобщо не знам как намира време. Лекичко подозирам, че не спи, а акумулира сън по някакви новаторски космически методи:-)) Освен, че списва собствен блог, намира и минутки да коментира публикациите на всички в блог-рола си, което вече ми е съвсем непонятно как става!
Трябва да призная, че след раждането на моята Мартина (едната от дъщерите на Руми също носи това име) установих, че всичко в крайна сметка е въпрос на организация и мрънкането от сорта "Все не ми остава време за еди какво си" са просто неуместни. Явно с всяко следващо дете, организацията става все по-стегната:-))
В блога на Руми харесвам освен изредените неща и факта, че всяка рецепта не е просто грамове, милилитри и технология, а е свързана с цяла история, спомен, събитие, преживяване. Все пак кулинарията не е само храна, а и философия и начин на мислене. На тази тема е и гостуването на Руми, придружено с интригуваща и хич не трудна рецепта.
Можете да я посетите  на този адрес: http://luluto.blogspot.com/
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |