Коктейл по време на масаж

сряда, 20 октомври 2010 г.

Сигурно само аз не съм ви уведомила, че есента е дошла. Всичко в пространството се опитва да стане леко меланхолично и силно дъждовно. 
Кой е казал обаче, че по това време трябва да консумираме само тиква и гъби, да пием чай с ром, да носим тъмни цветове и да споменаваме с носталгия хубавото време? Точно обратното! Като противодействие на мрачното небе ни трябва нещо лятно, ярко, ароматно и въздействащо!
Масаж с аромат на любим летен коктейл е една от най-подходящите стратегии. Още в първата си публикация бях споменавала за тези масажни масла, но сега  малко детайли.
 Първата част от процедурата се състои в 15-минутен пилинг на тяло със захар и съответната съставка към избраното масло (стрити листа от мента, кокосови стърготини или портокалови корички). По време на втората стъпка се наслаждавате на 30-минутен релаксиращ масаж.
Изпробвала съм и трите варианта и ви гарантирам невероятно ухание и комфорт. Свежите аромати и приятните текстури  настройват съвсем успешно сетивата за нови, приятни, цветни емоции.
Ако придружите преживяването и с реалния коктейл преди, по време или след масажа, нещата придобиват съвсем, съвсем летен вид!:-)

За снимките са ипозлвани: Мохито с мандарина, Пина Колада Банан и Маргарита 
Масажи: в селектирани козметични салони
Масажни масла: Bernard Cassiere България


MOJITO
-  пилинг със захар и стрити листа от мента

Информация за пътуването до Зимбабве за тези, които я пожелаха (от първоизточника)

сряда, 20 октомври 2010 г.

Полети до Хараре през Лондон:
- Ethiopian Airlines през Addis Ababa
- Директно Лондон – Victoria Falls (Zimbabwe airlines пък правят връзката между Victoria Falls и Хараре с вътрешен полет)
- Летят и British, KLM, Virgin, Kenyan през други държави в Африка

Хотели в Хараре:
- HoildayInn
- Crowne Plaza

Хотели във Victoria Falls:
- The Kingdom http://www.africansunhotels.com/Index.cfm?fuseaction=hotels.info&name=the_kingdom_at_victoria_falls (около 100$ на човек на нощ със закуска, online booking за по-точна цифра)
- Victoria Falls hotel – по-скъп, в колониален стил, до The Kingdom Hotel
-има и други хотели B&B, които са на по-ниски цени

Хотел в Tiger Bay, Kariba:
http://www.club52.co.za/contentpage.asp?id=17 нощувка 80$ на човек AI
Harare, Victoria Falls town и Kariba са много далече един от друг!

Във Victoria Falls има 2 компании, които организират бънджи от моста над река Замбези, white water rafting - за 1/2 или цял ден по Замбези, booze cruise и други екстремни занимания, booking може направо на място от днес за утре в хотела.

Храната в ресторантите е по-евтина от тази в UK, ползват US$. Има и по-евтини варианти за престой, пълно е с младежи и студенти, които пътуват из Африка с туристически автобуси и нощуват в по-бюджетни хотели, които резервират на място.


Proudly designed by | mlekoshiPlayground |