Гастрол: гостува Буболинката

неделя, 24 октомври 2010 г.

Наистина нямах търпение да дойде редът на тази публикация. Просто защото много харесвам нещата, които тя прави. Вече сте видяли от тъмба – торти.
В случая тази дума ми се струва прекалено семпла и банална за нещата, които излизат изпод ръцете на Бубето – изящни, изваяни, нереално красиви, истински произведения на изкуството, сякаш недокоснати от човешка ръка. Тя си е чисто и просто скулптор, който работи вместо с гипс, глина или камък, със захарно тесто и фондан.
Когато страхотно въображение се съчетае с емоционалност и сръчни пръсти, се получават такива шедьоври. Знам, че звуча силно патетично, но и вие ще звучите така, след като разгледате снимките по-долу и блога на Бубето. Всеки елемент от тортите е обмислен, премерен и точно поставен. Цветовете хармонират със сюжета и фигурите. Няма нищо прекалено, кичозно, излишно. До най-малката гънка и извивка, всичко е реалистично и миниатюрно оформено. И най-важното – тортите са уникати, съобразени изцяло с човека, за когото са предназначени. С характера, професията, хобито, страстта или мечтите му. Напълно индивидуални и напълно неповторими подаръци. А и вкусни!:-)
Вече лично се убедих, че всяка торта, направена от Бубето, става автоматично център на празненството. Започват се Ох!, Ах!, снимки, ръкопляскания и възгласи на одобрение. Дотолкова се бях съсредоточила да снимам тортата, която тя сътвори за празника на Любимия, че съвсем забравих да снимам самия него :-)))
Със сигурност това е и най-голямото удоволствие при създаването на торти – да знаеш, че правиш някого още по-специален и щастлив, на най-личния му празник.

Повече за Бубето и начина на поръчка можете да научите в блога й. Избрах тази блиц форма на представяне като по-забавна и непринудена. И не, тримата прекрасни млади господина на снимките не са й братя, а синове:-)
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |