90`s vibe; Moloko - Sing it Back, live at Pinkpop 2004

вторник, 26 октомври 2010 г.

Понеже днес ми е някакво такова меланхолично, противодействам с ритмична и "повдигаща" музика.
Много пъти съм споменавала, че обожавам Rosin Murphy и Moloko.
Едно от най-емблематичните им парчета от втория им албум I`m not a doctor от `98-ма, тук на живо през 2004, на фестивала Pinkpop 2004  в Холандия.
Взрив от енергия, както винаги! Особено ги харесвам на живо, защото целия заряд се усеща още по-добре.
Поздравявам ви!

DIY или домашно развихряне

вторник, 26 октомври 2010 г.

Има периоди, в които ме обзема духа на интериорната промяна и се развихрям в разни проекти по реставриране, пребоядисване, вкарване на акценти, подмяна на мебели, претапициране или окачване на разни неща по стените.
Има една приказка, че временното е най-постоянно, което е абсолютно вярно. Преди точно 2 години се преместихме в новия ни дом и всички елементи, които оставихме като уж временни, се оказаха най-непоклатимо постоянните. Главно поради липса на време и лошия навик на отлагането, има безброй недовършени детайли, ъгли и идеи.
Като споменах идеи, най-лошото, което някой може да си причини, е да ме заведе  в един от големите строителни хипермаркети, в някой антиквариат или в магазин за художници. Веднага в главата ми нахлуват стотици идеи кое, как, защо и къде може да бъде променено/подменено/преобразено:-) Явно този интериорен порив съм го наследила от майка ми, която постоянно нещо твори. Скоро дори забелязах, че двегодишната ми дъщеря обръща малкото си детско пластмасово столче и старателно го "боядисва" с четката за рисуване. Генетична обремененост явно.
Първоначалният замисъл преди и по време на ремонта беше за монохромен интериор в СПА нюанси - бяло, шампанско, екрю, ванилия и шоколадово кафяво. Хубаво, но тези неутрални решения много бързо омръзват. Като се съчетаят с есенния сезон, нуждата от цветни акценти нараства. Това е и темата на днешната публикация. С идеи оттук-оттам, с малко латекс, лак и препарати, и естествено с любим верен асистент, оборудван с бормашина, малките цветни петна стават много лесно факт.
Това са дребни задачи. На път съм да довърша и големия си проект - реставриране на стара голяма разтегателна маса баварски тип и 6 стола, всеки с различен дизайн. Напълно нов облик, стил и внушение. Надявам се до края на ноември всичко да бъде довършено и да мога най-накрая да прибера всички материали и части от мебели, разпиляни къде ли не!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |