Гастрол: гостува Мария от "Цветно... с Пепеляшка" с "Очарованието на Рила"

понеделник, 15 ноември 2010 г.

Не знам от къде да започна с представянето на днешната ми гостенка Мария - с рецептите, любимите й места, удоволствието от добре прекараните моменти и ваканции, пътеписите или планинските маршрути. Тези, които следите блога й вече знаят, че за всичко това разазва тя. С непринуденост, любов, привързаност, чувство за хумор, понякога самоирония.
Споменах планините. Винаги съм искала да имам навика да ги посещавам регулярно. Но все нещо друго изниква на преден план и го правя рядко. И преди, и сега, след появата на Мартина. Не съм планинар и не обичам нощуването на палатка (не съм и пробвала, де;-). Объркват ме десетките обекти, хижи, пътеки, маршрути, а раницата не ми е най-любимият аксесоар. Но Мария ми показа съвсем нагледно, че няма нищо толква страшно в планинските преходи. Могат да бъдат и по-комфортни и удобни, добре организирани, без това да отнема ни най-малко от красотата на планината. Именно заради тази красота искам да възпитам и детето си да бъде близо до тези места. И съвсем тържествено обещавам при първи удобен случай и малко по-нататък във времето (2 години май не са най-подходящата възраст за преходи;-), да последвам един от маршрутите на Мария.
Доказателство за заразителната й любов към планината е рубрика "Моите запалени искрици", в която публикува писма и разкази на читатели за пътувания по  нейни маршрути. Каква по-голяма награда от това за всеки споделящ и разказващ!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |