Гастрол: гостува Роди с "Пиленце чирика"

петък, 3 декември 2010 г.

Гастрол е извънредно днес, вместо в  понеделник

Дрехата, грима, косата, аксесоарите, обувките, бижутата, цветовете, материите, кройките - всички компоненти на т.нар. визия. Сами по себе си и по отделно са просто елементи, на които понякога не обръщаме внимание. Но съвкупността им и комбинирането, направено с мисъл и идея могат да внушават, да носят послания и настроения, да говорят.
Винаги съм уважавала у хората умението да казват нещо с облеклото си, да изграждат концепция и най-важното - да имат смелостта и куража да го правят и да бъдат уверени в това, което носят. В това отношение, България е едно малко скучно място, където хората рядко излизат от общоприетите норми, цветове, кройки, правила. Рядко влизат в роля. Рядко изпъкват. Рядко се обличат с идея. Няма да се впускам в търсене на причините и факторите, много и сложни са. Не е въпрос на средства и възможности, по-скоро на манталитет и начин на възприемане на света. Не би било лошо да сме по-космополитни, отворени и толерантни. За да ни е по-комфортно, предизвикателно и цветно.
Именно поради тези причини, ви представям днешния ми гост с голямо удоволствие - Радостина Радичкова - Роди. Със сигурност на повечето от вас това име говори нещо. Стилист и художник на костюмите на телевизионни продукции, познато лице от модните среди, дизайнер на дрехи и без съмнение човек с характерен стил и усет към формата, цвета и детайла.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |