Торта от ... памперси

понеделник, 6 декември 2010 г.

Истински торти за хапване нямам търпение, нерви и умения да правя, но пък напоследък сглобявам от най-различни други материали. Скоро творих торта от картон, а миналата седмица дойде редът и на тортата от памперси. За погачата на Гого.
В нета има безброй идеи за такава торта, например ТУК. Прави се за т.нар. "baby shower",  американския еквивалент на нашата "погача". Класическият "baby shower" се организира обикновено около месец преди раждането, тук - 40 дни след появата на бебето.
Основната идея е, че навити на руло памперси се използват за "етажите", а за декорация се поставят различни малки предмети-подаръчета за бебето. Чорапки, четка за коса, боди, пелени от плат, одеялце, играчки за баня, бебешка козметика, залъгалки, шишета и всякакви неща, които са необходими в първите месеци след раждането. Изглежда ефектно, ползват се всички елементи и видът на подаръка е по-нестандартен. 
Ако имате повече време, можете да изпипате нещата. Аз доста бързах и не успях да наредя всичко така, както бях намислила, но пак се получи интересно. В никакъв случай не е трудно, просто трябва да следвате внимателно инструкциите. Тъй като ми беше първи опит, си позволявам да дам няколко съвета на начинаещите като мен: 
- непременно купете бебешки безопасни игли, за да закрепвате елементите. После все за нещо ще се използват
- когато навивате памперсите, оставете цветната им част навън
- изберете 1-2 основни цвята на цялата торта, за да ви е по-лесно съчетаването на отделните елементи
- използвайте парче картон за основата, за да ви е по-лесно пренасянето
- завийте накрая с целофан, за да не се цапат и прашат памперсите, все пак ще се използват
- за върха можете да използвате играчка, шапка, обувчици, закачалка за баня, табелка за кола или каквото друго се сетите
- ако сте взели боди или друга дрешка, навийте я пак на руло и я поставете на мястото на някой от памперсите.

Можете да направите тортата с произволен брой памперси, в зависимост от желания размер. В случая използвах пакет от 33 броя, като 2-3 ми останаха. Не успях да снимам всички страни и елементи, защото много бързах, но общо-взето може да се придобие представа.

Ами това е, остава само да имате бебета наблизо, за да се усъвършенствате;-)


Proudly designed by | mlekoshiPlayground |