Гастрол: гостува Лили с "Едно пътуване до Перу" - част 2

понеделник, 10 януари 2011 г.

Обещаното продължение:-)

Следваме Мистър Перси до неговата къщичка, където ни запознава с жена си (отново с името Силвия). Имат 6 деца, но така и не чуваме гласчетата им през времето на нашия престой. Настаняват ни в мъничка стая с две лега и традиционните цветни одеала, а след малко домакинята ни сервира на терасата обяда – пържено домашно сирене, което е много вкусно, и малки варени картофчета от тяхната нива. След обяд се разхождаме до най-високата точка на острова, където са построени две порти – на богинята на Слънцето и богинята на Луната. Поради голямата надморска височина и не дотам кръшната ми фигура ми е трудно да вървя, но успявам да се изкача на най-високото точно преди залеза. Възхитени наблюдаваме как червеното слънце се скрива зад отсрещния бряг.

Гастрол: гостува Лили с "Едно пътуване до Перу" - част 1

понеделник, 10 януари 2011 г.

С Лили се познаваме отново покрай фотографските ми увлечения, оказа се и че живеем съвсем наблизо. Снима каквото я вдъхновява и каквото има под ръка/обектив, обикновено двете си чаровни дъщери, места, събития, настроения. Пътува често. Запечатва картини, места и лица. Факир е на обработките.
Преди известно време тя се завърна от пътешествие до Перу. Една от моите топ 5 мечтани дестинации! Просто не можех да пропусна да я поканя в Гастрол с невероятните й кадри от това магнетично място. На молбата ми за няколко изречения, тя любезно отговори с цял, подробен и изключително интересен пътепис,  за което сърдечно й благодаря! В комбинация с искрящите от цвят фотографии, се получи една от най-екзотичните публикации в LaMartinia. Разказът й e пълен с неизвестни за мен факти и информация, въпреки че съм изучавала бита и историята на  Латинска Америка. Личният и пряк допир дава съвсем различен и реален поглед към колорита и хората по тези древни земи.
Публикувам  материала с невероятно удоволствие, четох го поне 10-ина пъти. Хем хубаво, хем неприятно, защото сега мрънканията ми за там значително ще зачестят:-))
 Фотографиите на Лили можете да видите тук: http://liliphoto.co.cc/
А повече кадри от пътуването й до Перу тук: http://www.flickr.com/photos/lexi1974/sets/72157625119775833/with/5115791650/

Приятна разходка!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
До Перу и назад

Текст и фотографии: Лилия Петкова
Екскурзията е организирана от: "Травентурия"ООД

Една късна октомврийска вечер, след повече от 20 часово пътуване, кацаме на летището в Лима. Нашето перуанско приключение най-после започва. Още по тъмно на другата сутрин поемаме към първата ни цел - резервата Тамболата. От прозореца на самолета се удивляваме на необятната джунгла, разпростряла се под нас, прорязана от широките, виещи се като змии притоци на р. Амазонка. На малкото летище в Пуерто Малдовано ни лъхва гореща вълна – температурата е почти 30 С, а у нас скоро чакаме зима. От местното пристанище продължаваме с моторна лодка по р. Тамболата до нашия лодж. Мястото е вълшебно – малки къщички, обградени от величествена и екзотична растителност.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |