Гастрол: гостува Божана с "Морските чудеса на света - пазарът Цукиджи, Токио"

неделя, 23 януари 2011 г.

Има хора, с които сте били много близки, но през различните етапи от живота си се отдалечавате, променяте посоката и почти забравяте един за друг. Има и хора, с които се познавате отдавна, но бегло и повърхностно. В един момент обаче, след много години преоткривате един куп общи интереси, вълнения, любими занимания и гледни точки. Днешната ми гостенка е точно от втория тип.
С Божана бяхме съученички в небезизвестната Испанска гимназия в София. Никога не сме били първи приятелки, нито дори в една и съща компания. В последните класове тя замина да учи в Щатите и пътищата ни съвсем се разминаха. Преди около 2 години, благодарение на  Фейсбук (заради подобни срещи не мога да кажа абсолютно нищо лошо за този феномен) се намерихме с почти всички съученици и организирахме мила и приятна среща. Разбрах, че Божана се е върнала да живее и работи в България и  постепенно, в срещи разговори, открихме колко много неща ни свързват - интересът към фотографията, пътуванията, любовта към животните, чая, красивите неща и динамичния начин на живот.
Сигурно си спомняте чудния й фото-репортаж от Ню Йорк: http://lamartinia.blogspot.com/2010/12/christmas-comes-to-ny.html 
Поканих я в Гастрол точно преди нейно пътуване до Япония, от което тя се завърна с един куп снимки, много материал за разкази и тази интригуваща и забавна история зa един ден на най-големия рибен пазар в света - Цукиджи, Токио (Tsukidji). Невероятно, завладяващо, автентично и неповторимо място, особено за любителите на морска храна и добро суши!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |