Гастрол: гостува Нелка с "История за торти и ...не самo"

понеделник, 28 февруари 2011 г.

Не знам как да започна този увод, а това рядко ми се случва. Не искам да звучи патетично и превъзнесено, а само и единствено искрено. Защото човекът, който ще ви представя е много специален.
Никога не сме се виждали на живо. Никога не сме се срещали очи в очи. Никога не сме чували гласовете си. Но тя е от онези хора, които имаш чувството, че си познавал цял живот. Хората, които винаги ще те накарат да се почувстваш уютно. Хората, на които няма нужда да обясняваш нищо, защото са разбрали всичко от първата секунда. Хората, които проникват под повърхността. Хората, които ти се струва, че идват от друго място. Хората, които са пълни с емоции и мисъл. Хората, които те е яд, че не си познавал преди.
Няма нужда да описвам нещата, които създава. За мен тя не прави торти, а истински скулптури. Захарта е просто материал, който се превръща в емоция, страст, движение, сюжет, приказка. За първи път видях едно нейно произведение с Бакхус и бях меко казано поразена от точността на детайла, усещането за обем, форма, пропорция и движение.Всичко изглежда като кадър от филм - нямаш съмнение, че след малко ще се раздвижи.
Изключително съм щастлива, че тя е мой гост днес. Когато я поканих, изобщо, ама изобщо не подозирах, че е сред четящите LaMartinia. Останах приятно изненадана и откровено поласкана. И с доза съжаление, че е толкова далеч... Но някои неща не се размиват в разстоянията, а тъкмо обратното.
Насладете се на разказа , а повече снимки на творенията й можете да видите тук:
http://www.flickr.com/photos/ijosefsen/
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |