Гастрол: Иво/оne2ten с "Маракеш"

неделя, 20 март 2011 г.

Иво живее в Лондон и е автор на моден блог. Да, именно моден. Предложения за стайлинг, актуални модни събития, second hand находки, кино вдъхновения,  направи си сам идеи, улична мода, негов личен дневник за модни експерименти и съчетания - всичко това и много други неща можете да откриете в one2ten.
Наистина, мъж с усет към модерното и кураж и смелост да го показва и споделя, се среща рядко. Обикновено мъжете се  абстрахират от темата или се обличат толкова скучно, че ти се струва, че винаги носят едно и също. Затова и всички изключения като него са много приятни!
За модната страна на блога ще стане въпрос във второто му гостуване в LaMartinia. То вече е замислено и решено, но оформянето на материала изисква поне няколко месеца време.
Днес Иво ми гостува с едно свое скорошно пътуване до Маракеш - любима моя дестинация, култура и цветове. Естествено, разказът му освен увлекателен и интересен, е и осеян с препратки към модата, пазаруването и свързаните с тях символи. Дори и в Мароко!
Иво, благодаря ти за любезното съдействие, точното отношение и естествено, модните вдъхновения!
Непременно посетете one2ten !

Предварително се извинявам за разликите в размера и вида на шрифтовете в публикацията, но за съжаление не успях да ги уеднаквя.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

МАРАКЕШ
Снимки и текст: Ивайло Серафимов


Маракеш е едно от онези места по света, които няма как да те оставят безразличен. Макар и само на  три часа полет разстояние от Европа, усещането при пристигането е сякаш с машина на времето си прелетял години назад. Хаотичното движение по пътищата, шумните разговори между шофьорите и непрекъснатите клаксони могат бързо да стреснат всеки средностатически европеец. Навлизайки в старата част, градът силно започва да прилича като онези от приказките на Шехерезада - жарко слънце, температури от 25 градуса (все пак е началото на февруари), тежки каруци, водени от дребни магаренца и напористи търговвци, дебнещи туристите от някой малък ъгъл. В първия си ден Маракеш със сигурност е културен шок в житейски аспект.  На втория - столицата на Мароко или ще те привлече неудържимо с бурно кипящия си живот, или ще те отблъсне завинаги и ще съжаляваш горчиво за избора си…
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |