Наоколо

петък, 25 март 2011 г.

Като се абстрахираме от проблемите на столицата - мръсотия, тежък трафик, липса на паркинги, детски градини и куп други неща, бездомни кучета, безразборно строителство, рушащи се сгради, грозни фасади, лош градски транспорт  и като цяло обща липса на правила, в околностите й има не малко близки възможности за прекарване на няколко часа от уикенда. Няма да ги изреждам, всеизвестни са.
Панчарево е една от тях. Скоро не бях спирала там и го направих в един от първите дни с хубаво време. Обичайната гледка - половината част организирана и реновирана, другата част - тотална мизерия, мръсотия и хаос. И понеже съм решила в този блог да не ви занимавам с отрицателни неща (а понякога така ми напира отвътре:-), реших да публикувам само приемливата част.
Добре е най-накрая да се научим да правим две неща - да пазим и да създаваме. Рушенето е лесно и далеч по-безинтересно. Да не казваме постоянно, че от нас нищо не зависи, да използваме успешно това, което имаме и не на последно място, да се запасим с повече самочувствие. В случая свързано с града, по принцип - също.
Пожелавам ви хубав празник днес и слънчев уикенд!:-)

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |