Детски рисунки и малко тълкувания

сряда, 4 май 2011 г.


Това е първата що-годе смислена рисунка на Мартина от преди 1 месец. На човек (по-скоро призрак:-)). Последваха обичайните семейни "Ах!", "Ох!" и други възклицания по повод всички детски "първи неща", тържествено окачване на вратата на хладилника и съзерцание с размазана на лицето горда родителска усмивка.
 Това беше и повод да се разровя сред моите детски рисунки. Научих се да чета на 5 по заглавията на вестниците, които баща ми купуваше - Работническо дело, Отечествен фронт, Земеделско знаме, Поглед - тогава нямаше голям избор. Постоянно пишех в големи разграфени тетрадки разни измислени йероглифи и си въобразявах, че върша много важна и сериозна работа. Нещо като сега с блога, хаха.
 Голям смях падна с разглеждането на рисунките, защото на повечето има писмени обяснения кое какво е, ако случайно някой не е разбрал. На една от тях (5-6 години) тези обяснения липсваха и реших да я разтълкувам. Класическа романтична сцена на хармоничен семеен живот сред природата. Никога не съм се определяла като романтичка, какво ми е станало тогава, не е ясно.
1. Мъжът с главно М - слаб, стегнат, не много висок (да не кажем нисичък), с буйна коса (или по-скоро шапка?). Изглежда надежден, стабилен и леко притеснен. Неясно от какво.
2. Домашен любимец - задължителен атрибут за хармонично съжителство. Малко прилича на вълк, но да не изпадаме в детайли, важна е концепцията.
3. Букет - спорно е дали съм си го набрала от градината или е подарен от стабилния ми мъж. По-скоро първото.
4. Къща - малка и кокетна. Всъщност не е много малка, но доста кокетна.
5. Градинска мебел - все пак държим на детайлите и комфорта, неизбежно е. Може би затова е притеснен стабилният мъж?
6. Дим от комина=огън=камина=уют=задушевност=хармония - тривиално, но задължително. Добре, че съм пропуснала мечата кожа, свещите и шампанското, би било притеснително за 5-6 годишно дете.
7. Ярко слънце - малко ме смущава комбинацията му с камината, но очевидно се набляга на романтиката.
8. Къща за домашния любимец - кучето-вълк е изолирано отвъд реката. За всеки случай.
9. Смели червени завеси - най-вероятно внезапно дизайнерско решение.
10. Отровни гъби - в близост до къщата, далеч от кучето. Хммм.
11. Градина във въздуха - това не успях да го разтълкувам, предполагам, че е породено от желанието ми винаги да съм над нещата.
12. Река, мост, патица с малките си - най-вероятно просто цветен акцент и озвучаване
13. Панделки в косата - в целия този хаос от животни, мъже, камини, реки, лехи и цветя ми е останало малко време да помисля и за аксесоарите. Похвално!
14. Тъмни гъсти облаци - човек не бива да се отпуска, риск от буря винаги съществува.

Пробвайте и вие, със сигурност ще откриете неща, за които и чичо Фройд не е подозирал.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |