Гастрол: Галина Стоянова/Джали

понеделник, 30 май 2011 г.

Продължавам поредицата с гостуващи мои фотоприятелки с една много талантлива дама - Галя. Първо забелязах перфектно направените от нея портрети на млади, красиви, енергични и артистични момичета. Очевидно идеално сработване между модел и фотограф и резултати, пълни с емоция и движение. Именно двата най-важни компонента според мен, за да "проговори" снимката. Като прибавим чудесното техническо изпълнение и добрата обработка, получава се нещо изключително приятно за гледане и съпреживяване.
Да си поръчаш фотосесия не е същото като да се щракнеш за паспорт или да се снимаш безразборно за семейния албум. Трябва настройка, подготовка, концепция, набелязване на стайлинг и локация. Фотосесията е не само спомен, а и събитие. Преживяване, приключение, подарък, запечатване на емоция, състояние, период. Затова е изключително важно кой ще е фотографът. Да ви разбере, предразположи, изслуша - необходими са умения и правилен подход. Е, Галя е може би един от най-подходящите хора за това със своето психологическо образование. Защото фотографията не е просто отпечатване на образ, а и отпечатване на емоция - колкото по-искрена и истинска, толкова смислено и стойностно.

Щастлива съм, че Галя е мой гост днес и й благодаря за участието и съдействието.

За нея повече моете да видите и научите в нейната страница във Фейсбук: http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#!/pages/Galina-Photography/116789248339850

и в онлайн галерията й:  http://www.galinaphotography.com/

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Текст и фотографии: Галина Стоянова

Спомням си, че първият ми  фотоапарат беше „СКИНА”,  мама ми  го подари, за да снимам с него  когато се   роди първото ми дете. Правех по 100 снимки на месец и нямах търпение да си взема поредната партида от фотото. От всяко   пътуване  извън страната се връщах с   5-6 ленти и  тръпката да видя готовите снимките  беше незабравима. После си  купих и първото дигитално апаратче и  не можех да се  наситя на възможността  да поправям  грешките си,  докато снимамJ
Клечах  по тревите  де  що има тревичка и  цветенце   и бях дълбоко  убедена, че никога няма  да поискам  да снимам нищо друго.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |