Гастрол: Ирена Иванова/ADWL с "Що е то интериорен дизайнер и за какво се ползва –наръчник на потребителя"

четвъртък, 9 юни 2011 г.

Днешният ми гост Ирена Иванова освен моя приятелка, е и интериорен дизайнер. От дълго време се каним да подготвим подобна публикация. Е, най-сетне се наканихме:-)
Ако не сте се сблъсквали директно с човек от нейния бранш, сигурно си мислите, че това е някой, който освен да се изказва компетентно, не върши особено много работа, но за сметка на това взима  много пари. Е, не е точно така. Работата на интериорния специалист е свързана с много тичане, съгласуване, организация, демонстрация, планиране, подготовка, нерядко компромиси и почти винаги нерви и непредвидени стресови ситуации. Освен материалите, мострите, стиловете и мебелите, има наличие на един куп хора, всеки неделима част от целия проект и всеки със свои вкусове, претенции, характер, начин на мислене и реакции. И ако човек не е съобразителен, идеен, гъвкав и находчив, по-добре да си избере друга професия:-)
Та, ето накратко разказ за това какво се очаква от един интериорен дизайнер. Ако не искате да ви липсват лампи на ключови места, ако ви идва да си счупите в главата избрания гранитогрес, ако стената ви има странна форма или ако касата на вратата е по-тясна от вратите, които сте купили, изводът е само един - трябвало е да се обърнете към интериорен дизайнер. Поне ще има кого да обвинявате;-)))

Ирен е с чисто нова страница на адрес: http://www.artdesignwonderland.com/
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |