Гастрол: Валерия/Vcakes със "Събуждането, пробуждането или как откриваш себе си"

понеделник, 20 юни 2011 г.

В тази рубрика се оформи цяло "сладко"подразделение от дами, които работят със захар. И то не как да е, а като истински творци - всяка със своя стил, почерк, вдъхновение, сензитивност и виждане за света.
Вече сте имали възможност да прочетете за Ивейн, Бубето, Кали, Нелка. Днес на гости ми е още една талантлива жена - Валерия. Ако кликнете увеличите размера на всяка снимка, ще видите, че всеки елемент от композицията на тортите е почти фотографски пресъздаден - реалистичен, триизмерен, цветово достоверен, в адекватен мащаб или акцентиращо хиперболизиран, съчетан умело с останалите части.
Да ви споделя, че след лаишкия ми опит с моделиращата захарна маса, гледам с още по-голямо възхищение на такъв вид талант, такова огромно търпение и методична последователност. Най-много при Валерия ме впечатляват дребните детайли, толкова реалистични, че чак изглеждат нереално! Миниатюрни човешки глави, кофи, прибори за хранене, рокерски аксесоари, монети, книги, вериги и какво ли още не.
След като я поканих да участва и се уговорихме текстът да е разказ за правенето на торти и как се е появило в нейния живот. Затова и няма да го преразказвам - достатъчно увлекателно и забавно е описано от нея. Още нещо, което ме впечатли и изненада е, че тя държи хобито да остане хоби, без манифактурата на редовните поръчки и рутината - само по вдъхновение и убеждение.

Повече за Валерия и нейната работа, можете да откриете тук: Vcakes@ FB

Благодаря й за участието и й пожелавам да продължава да открива у себе си таланти:-)
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |