Elеvation или колко лесно се провалят добрите намерения

сряда, 29 юни 2011 г.

Много се изписа за фестивала Elevation и още много ще се изпише. Не искам с повдигната в съмнение вежда да обвинявам световната конспирация за провала му. Факт е, че организацията беше лоша. Факт е, че Jay Kay си навехна крачето (уж) и не дойде. Факт е, че вятърът през втория ден беше помитащ. Така или иначе бяхме планирали да присъстваме само на първия, затова ще спомена единствено него. Не че втори имаше, де:–))
Километрични опашки за влизане, недостатъчно проверяващ персонал, бавно издаване на онлайн билети и пропуски,  тотално дезинформирана охрана, лек хаос, недомислена система с талони за баровете, дълго чакане за пиене и храна, малко места за отпадъци и осеян с боклуци терен, леко вяла публика. Организираният безплатен транспорт между Банско и фестивала беше единственото сполучливо нещо. Като оставим  неприятните моменти  - залезът на фона на планината и музиката беше почти извънземен! Горчиво съжалявам, че не си взех апарата вътре. Реших, че не ми се носи, но имаше толкова материал за снимки! Все пак си починахме един от друг, то било хубаво да не влачиш голяма фото чанта навсякъде:-)
Участията на Остава, Stereo MC`s и Morcheeba бяха добри, но минаха малко между другото, в очакване на Jamiroquai. След като се разбра обаче, че той ще пропусне Разложките околности, настроението рязко спадна и минорните Hurts съвсем го смачкаха. Не дочакахме Parov Stelar ( с най-доброто представяне според повечето присъствали) и прекарахме остатъка от вечерта/нощта "изненадващо" в Молерите, хаха. Банско извън сезона е поносим и дори приятен за почивка. Чудесен малък хотел, спане до късно, закуска в глинени съдове, бавна разходка (бързо не можеше да се движи човек заради вятъра:-)) - чуден уикенд! Даже и без Jamiroquai;-)

(И не - косматата ръка от снимката не е моята:–))) )
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |