Беса Валей и Енира на 10 години

вторник, 13 септември 2011 г.


                                    
Когато семейството ти се занимава от 800 (!) години с производство на вино, най-логичното нещо е да продължиш традицията. Това прави (и то в България!) граф Стефан фон Найперг - висок, усмихнат и елегантен европейски аристократ, собственик на Беса Валей и още 6 изби в Бордо, Франция.

Поводът - 10 години от създаването на избата и вината Енира.
Датата: 09 септември
Мястото - село Огняново, област Пазарджик, долината на бесите - древно тракийско племе. Събитието - коктейл на открито, във вътрешния двор на избата.
Програмата - кратки приветствия и речи от собствениците и мениджмънта на избата, танци с огън, музика, фойерверки, разбира се торта.

Изключително приятна и дружелюбна атмосфера, отлична организация, чист въздух и естествено - много ВИНО! Избата произвежда червени вина и розе под марките: Enira, Enira Reserva, Enira Rose, Merlot by Enira, Syrah by Enira, Cabernet by Enira, BV by Enira. Философията на собствениците за производство на отбрани вина, които представят достойно България на световния пазар се поддържа успешно с износ в Европа, Азия и Северна Америка и множество отличия през годините.

Аз лично се влюбих в Енира Резерва, което до този момент не бях дегустирала. Бленд от сортовете Мерло (80%), Сира (10%) и Каберне Совиньон (10%), продукт на една прецизно контролирана ферментация и 12-месечно отлежаване. Плътно, интензивно и неусетно опияняващо вино с характер. Организаторите на събитието сякаш четяха мисли и бяха предвидили юбилейни бутилки Резерва реколта 2005 като подарък за гостите.
Имаше и томбола с награди, от която традиционно и типично за мен нищо не спечелих:-). Присъстваха над 200 партньори и приятели на Беса Валей, а екипът  изглеждаше невероятно задружен и отдаден на мисията си.
Самото място, на върха на хълма, притежава някакъв особен заряд. Не знам дали е от гроздето, въздуха, земята или виното, но определено се усеща силна и увличаща енергия.

Благодаря на организаторите и Беса Валей за милата покана - спечелиха ме сериозно и необратимо за клиент и почитател!:-)

Магдалина от Гладната акула и Ана от Ana`s handbag

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |