Алкохол и други зависимости

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

   Влизам в книжарницата на Графа. Питам за новата книга на Калин Терзийски. Внезапен лапсус и "Терзийски" става "Терзиев". Консултантката ме гледа неразбиращо: "Ми, всичко ново е там". Показва "там" с поглед. И с лапсус, и без, явно не знае какво търся. Излизам.
   След 100 метра сядам в Лайм. Имаме среща с И., ще обсъждаме важни неща. Уж чета менюто, което знам наизуст. Тъкмо се нервирам, че нищо не направих с книгата на Калин Терзийски, обръщам се наляво и го виждам на съседната маса. Съвсем съседната, един поглед разстояние. Чак сюрреалистично. Пие само кафе. Слава богу! Очите му се срещат с моите. Моите - гузни, че са му объркали името в книжарницата. Неговите - блуждаещи. Идва ми да му кажа "Здрасти!", обаче решавам, че е тъпо, на масата му има жена. Какво да направя? Пишеш добре, евала? Да го тупна по рамото? Да го черпя нещо? Не върви. Докато премислям кое е най- логично, той изчезва.
   "Писането на Калин Терзийски е стреснато, трогнато, очаровано. То е бавно и прецизно. Като видра, плъзгаща се по леда" - казва Тома Марков за него. Добавям, че ти се иска да го цитираш през 2-3 изречения.
   Днес прекарах един ярък следобед и пулсираща вечер насаме с него. И с червено вино. Не от 2.50, но пак червено. Ако не бях влюбена в друг, щях да се влюбя в него. От хората, които ти идва да заключиш в тясна стая и да си говорите с дни. Хората, които вълнуват. И движат. И  ти идва да ги тупнеш по рамото и да изпушите една цигара заедно. Ей така, от солидарност, въпреки че не пуша...Вече.

Лични стайлинг консултации с Роди

четвъртък, 20 октомври 2011 г.

Със сигурност си спомняте Радостина Радичкова - Роди, която ми гостува преди време с един вдъхновяващ материал. Отскоро тя съдейства за провеждането на една съвсем нова за България услуга - личните стайлинг консултации. Ако не знаете какво да облечете, ако не сте сигурни какво ви отива, ако се колебаете за конкретно събитиес дрескод, тя е насреща. В Mall of Sofia, в рамките на 1 час е на разположение на клиента, записал си предварително час. Набелязват магазин или два и според желанията, работят върху сетове в тенденция, ако клиентът се интересува от мода. В случай, че трябва да се прикриват дефекти, се правят сетове с различни пропорции, с различни цветове и десени.  Ако има конкретен повод и клиентът търси нещо специфично, Роди съдейства да се намери бързо и без загуба на време точните неща. Работи се и в рамките на бюджет. Индивидуален подход в неформална обстановка - идеално обгрижване по време на пазаруване.
* Консултациите са всяка сряда от 16 - 19 часа и събота от 14 - 17 часа. Предварителни записвания - на телефоните на  мола. Няма ограничения на пол, възраст.

Снимка: Mall of Sofia
В момента (и утре включително) тече и събитието Фотоесен, с музика и импровизирани фото студия, оборудвани така че да дават представа за това как се случват истинските фотосесии с модел, фотограф, фризьор, гримьор и стилист. Чрез тях ще се показват и тенденциите за новия сезон, алтернатива на до болка втръсналите ревюта.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |