♥7 версии за любов♥: Милена и Лора

вторник, 7 февруари 2012 г.

Текст и фотография: Милена Коцева
*Милена е била гост в Гастрол


ЛЮБОВ И ДРУГИ КУРАБИЙКИ

  На 4 години нещата бяха от ясни по-ясни, на 20 имах наивна и категорична представа за любовта, а на 35 се оказа, че не знам абсолютно нищо. Ето защо реших да проведа експеримент, като взема интервю от Лора Б., моята почти четиригодишна дъщеря и в няколко последователни дни да я питам какво мисли по въпроса на въпросите.  

-          Лора какво е любов?
-          Курабийки! – без да се замисля ми отговаря. Печем курабийки в този момент и явно мисълта й е там. Малко след това се изгаря на тавата, докато ги вадим от фурната. Вече не й е до курабийки. На мен също.

-          Лора, какво е любов? - питам на втория ден
-          Амиии…. – изпява
-          Какво означава някой да обича някого? – решавам да задам уточняващ въпрос.
-          Когато мама ме обича!
Това е! Повтарям й всеки ден, че я обичам, повече от всичко на света. Някаква такава майчина мантра. Отскоро започна да ми отговаря, че и тя ме обича. Даже да ми го казва спонтанно.

-          Лора, какво е любов? – питам отново, трети пореден ден.
-          Амиииии,…….. когато някой обича – подготвена е.
-          А какво е някой да обича някого?
-          Дима и Гени, те са ми п’иятели! – Дима и Евгени са братче и сестриче и са нейните най-добри приятели. Явно идеята е напълно възприета. Лора вече очаква въпроса ми.

На четвъртия ден Лора не чу въпроса, защото в същия момент забеляза, че снежната топка, която ей-сега беше в ръцете й, изведнъж е изчезнала. Много се натъжи. Опитах се да й обясня, че снежната топка се е разтопила, тъй като ръцете й, макар и с ръкавици, са топли. Тя поиска да направим нова топка, каза че този път ще я пази, а после заключи, че за целта й трябват по-големи ръце.
-          Дори да имаш най-големите ръце на света, – казах по-скоро на себе си, за този урок още е рано - пак няма да я опазиш…  

Пети ден - Лора какво е любов, някой да обича. Хубаво ли е Лора, ами…да, татко, баба, дядо, леля, питай ме още, питай ме още….
Експериментът завърши. Всичко е точно така, както трябва да бъде. На Лора всичко й е от ясно по-ясно. Тя вече знае много. Знае достатъчно.

- Мамо, какво е любов? – ме пита Лора на следващия ден. Явно трябва да преговорим...

Лора

4 коментара :

nessy каза...

Oooooo! :)) Колко сладко!

Planiks (Rosi_bosi) каза...

Всичко е любов :)
Прекрасни сте!

Ana Slavova каза...

Много сладка :)

Svetlana Stoyanova Photography каза...

Чудесни ♥♥

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |