Имах удоволствието да посетя тази изключителна постановка миналата седмица. Любим автор, на любимо място, с любими приятелки.
   Още докато изучавахме Лорка в университета имах слабост към тази драматична и пропита с мрак и обреченост пиеса. Някакъв магнетизъм има в думите, образите, съдбите, порядките, тревогите, липсата и нуждата от любов на персонажите. Чела съм я сигурно над 20 пъти, време е да я потърся пак из шкафовете..
   Не бях гледала друга интерпретация на българска сцена и ми беше крайно интересно как ще се смести в неконвенционално за театър пространство – изложбената зала на Института. Именно камерната площ и близостта спомогнаха за по-реалистичното преживяване. Прекрасна хореография, костюми, музикална среда и сценография. Минималистично, стилно, акцентиращо, синтезиращо, без напъни за дословност или оригиналничене. Отлична игра на младите актьори от НАТФИЗ и перфектно свършена работа на Николай Младенов (режисьор).
  Представленията бяха 6, с вход свободен.
 Благодаря на екипа за удоволствието, на Институт Сервантес за възможността и на Меги за съдействието:-) Дано подобен род инициативи станат практика!

Write A Comment