Гастрол: Роси/Focus on U photography

понеделник, 6 февруари 2012 г.

  Някои хора умеят да снимат. Независимо откога го правят, защо, как точно и при какви обстоятелства. Снимат ясно, категорично, достатъчно, искрено, красиво. Роси е един от тях. Кадрите й носят емоция и светлина. Има две очарователно прекрасни дъщери, с които заедно образуват група от брюнетка, блондинка и естествено червенокоса. Можете ли да си представите по-фотогенична комбинация от това!
Роси е изключително деликатна, ненатрапчива, фина и любезна и това много личи в снимките й. Има безпогрешен усет за стайлинг, цвят, светлина. Снимането я забавлява.
Още от нейната работа можете да видите във ФБ групата на Focus on U Photography и във Flickr страницата.
Роси, няма да ти пожелавам щастие, защото ти си го имаш, пожелавам ти да го запазиш дълго!

___________________________________________________________________________________
Текст и снимки: Росица Павлова

1. Снимката - Снимката, която аз правя трябва да е с очи. Искрено се възхищавам на красиви пейзажи и натюрморти, но красивата гледка пред мен би ме удовлетворила фотографски напълно...като фон. Обичам да снимам хора, толкова е вълнуващо! Хората не са статични обекти. Всеки  има своя индивидуалност, енергия, цвят, стил и усещане. Настроението не е постоянна величина, то е променливо. Фотографията не е само миг. Портретът е рисунка на човешката душа. Снимката е израз на наше настроение, на наше въодушевление или смирение, на наша емоция. Но не и миг, самотно увиснал във времето.Тя е време, уловено в духа на мига... 

2.Емоцията - неподправена.


3. Фотографията - Влече, увлича, да не кажа завлича. Усмихва, рамкира, разпростира. Изисква.


4. Мястото - до прозореца.


5. Песента - Може да е 20-годишна, може да е съвременен хит. Обичам да ме вълнува, да ме кара да танцувам или да ми носи спомен. Kiss of life на Sade.Защото музиката е целувката на живота.


6. Ваканцията - Семейна - забавление за деца и възрастни. За двама - забавление само за възрастни. Пътешествие - за да задоволи временно неутолимата жажда за опознаване на нови места и култури, за да обостри сетивата и да оцвети мечтите.


7. Дрехата - Не бива да е голяма, безцелна и безцветна.Задължително да се носи в комбинация с душевен и телесен комфорт.


8.Филмът - "Властелинът на пръстените" категорично.Обожавам киното, това е неповторимо изкуство. Хората са щастливци,че могат да му се наслаждават.


9. Цветът - Топъл, земен.


10. Фразата - Хаха, странно ми стана как как ми хрумна така първосигнално - имаше един филм с Ал Пачино и Колин Фарел "Фермата" - "Всичко е тест." За това как нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Много типично и по човешки.


11. Желанието на дневен ред - Чудесно е да желаеш нещо и това да ти стига. Но рядко хората си позволяваме лукса мечтите ни да си останат просто мечти.


За снимките - не ми се бе налагало да подбера няколко, беше ми трудно. Опасявах се да не залея блога с такива на моите най-любими модели - двете ми дъщери, но май не мога да избягам от това :)) Очарователни,намусени,мъдри,ухилени,това са те!


Обичам да си представям определени сцени, но децата, всеки знае, трудно е да ги режисираш! Но така те ухилват когато те дарят с чаровен поглед, разтапяща усмивка или друга неподправена емоция на точното място в точното време.
Такова удоволствие е да снимаш големи хора - красиви, комуникативни, интересни модели. Наистина прекрасни момичета и момчета са заставали пред обектива ми, надявам се и занапред да е така!


9 коментара :

kathryn каза...

Много вдъхновяваща гостенка!

Maria каза...

Снимките са невероятни!

Eli каза...

Страхотно начало на седмицата! Роси ми е любимка откакто си взе 85-цата :)Половината й кадри съм си запазила в любими.Пожелавам й да е все такава!

Зорница М. каза...

Останаха ми очите в тези снимки!

Planiks (Rosi_bosi) каза...

Една от моите любимки :)
Успех Роси и бъди винаги така целеустремена!

P.s прекрасен Блог! Успех и много положителни и слънчеви гости!

krasi_yo каза...

Страхотни снимки с очи! С дух и свежест.

Успешна нова седмица и на двете!

Анонимен каза...

Снимките са прекрасни, не само като техника, но и с историите които показват. Поздравления на фотографката. Уникални са.

Мъх каза...

Прекрасни!

Апостол Апостолов каза...

Фантастични снимки!

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |