Четири Мечета открих преди 1-2 месеца и ме изненадаха то-о-олкова приятно с това, което правят! Разни неща от дърво с уникален собствен дизайн, закачливи детайли и логична функционалност. Изненадаха ме, защото преди малко повече от три години установих, че сред мебелите и аксесоарите за деца цари невъобразима скука и крайна безвкусица.
  Личи си, че Четирите Мечета измислят/дялкат/рисуват/изрязват  с голяма любов и държат да придават на дървото не само красива форма, а и удобна роля. 
Разгледайте снимките и ще видите как ви изненадват то-о-о-олкова приятно:-)
За връзка с тях:
Facebook: Четири Мечета
________________________________________________________
ЗА МЕЧЕТАТА , ЗАКАЧАЛКИТЕ С ИМЕНА И КАК СЕ ПРАВИ ТОВА-ОНОВА
Текст и снимки: Четири мечета
Днес ще ви разкажем една семейна история. Семейна, защото всички „мечета” са едно семейство. В работилницата ни ние не просто създаваме разни неща.  Там сме заедно, забавляваме се и възпитаваме малките мечета.
Как започнахме? Случайно. Разхождайки се един ден, спънахме се в парче дърво и си казахме, че от това би станало страхотен  бухал-свещник.  Ми…. не стана така.
Хобито ни да правим разни неща от дърво датира от „дълбока древност“. Мечтата ни за работа, с която да се чувстваме свободни и с която да развиваме уменията си се засилваше все повече, но изчаквахме най-подходящия момент, за да я осъществим. Разбира се, такъв момент не същестува. И така, настъпи време, в което светът изпадна в дълбока икономическа криза, останахме без работа и се появиха двама нови члена на семейството. Страхотно, денят дойде! Може би не е много разумно, но сме заобиколени от толкова много абсурди, че идеята ни се стори най-естественото нещо на света.
Завършили сме художествената академия, така че си въобразяваме, че естетически сме добре подготвени, но дърводелството е друга работа. Много държим сами да изработваме всичко. Така имаме свободата да променяме нещата докато не сме доволни от резултата. Тъй като нямаме дядо дърводелец се оказа, че започваме от нулата.
И така, веселбата започна. Работилницата „ЧЕТИРИ МЕЧЕТА” заработи с пълна пара, нестандартни мебели, закачалки, играчки, свещници, лампи, кутии и други различни по вид, размер и цел на използване неща. Все по-смело, хората развихрят въображението си и искат нещо специално изработено за тях. Често ни се случва трудно да се разделяме с неща, които правим. Имаме много идеи, но веремето не стига /или ние бавно работим – още спорим по въпроса/.
Ценим добре изработените неща от естествени материали. Дървото ни е любимо. Радваме се когато видим приятен и оригинален дизайн. Обичаме детайлите в декора, малките неща, които не забелязваш веднага, но когато се вгледаш, разбираш, че именно те придават топлина и вдъхват живот на обикновените вещи.

Comments

  1. Прекрасни са, веднага ги открих във Фб и интернет:)! Възхитена съм от нещата, които творят, просто са уникални! Благодаря ти Мария, че ни ги представи!

  2. Много сеежи идеи! Харесвам 🙂 Мерси за споделеното!

  3. Страхотни! Благодаря за представянето – истинско удоволствие бе за мен да разгледам тези цветни, свежи и оригинални продукти.

  4. Открих сайта миналата седмица,благодарение на Ирина от Sunshineskitchen,поръчах си декоративната щайгичка,току що я получих и и се любувам.Препоръчвам сайта,има много красиви неща.

  5. Прекрасни са! И семейството и емоциите, които пресъздават. Попътен вятър им желая!

  6. Просто удивително – такъв усет към детайла, закачката, доброто настроение! Благодаря, че сподели с нас тези сладурски творения!:))

  7. преди време ми отидоха очите по гардеробчето по-горе. изпаднах в голямо мечтание… а сега виждам и други неща. с удоволствие бих взела нещо за дома ни от тях и май скоро ще взема да го направя. желая им успех!

  8. преди време ми отидоха очите по гардеробчето по-горе. изпаднах в голямо мечтание… а сега виждам и други неща. с удоволствие бих взела нещо за дома ни от тях и май скоро ще взема да го направя. желая им успех!

  9. Страхотни неща! Истински се надявам и стискам палци мечетата да творят все по-смело:)))

Write A Comment