Мара и Мартина - морски приключения

събота, 6 октомври 2012 г.

   Ето я най-сетне и първата "книжка". В кавички, защото реално не е книжка, а събрани снимки за семейния албум. Но тъй като ще бъде принтирана в този формат, нека я наречем така.
  Заснемането беше изключително забавно, най-важният въпрос винаги беше "Къде е Мара?". Всички жертвоготовно се включваха в нейното обгрижване -  предпазването от вода, кал и мокър пясък, до предлагането на бира, коктейли, риба и сладолед. Винаги събирахме куп минувачи: "Егати куклата, егати чудото, кво толкова й снимате", накрая имах чувството, че имаме още едно дете с нас:-)
   Моля всички графични дизайнери и сходни да не умират от смях над оформлението, за пръв път ми е, а и не съм особено талантлива и схватлива в тази област, оказа се. Исках да е семпла, изчистена, без привнесени елементи и крещящи детайли, просто снимки и малко думи. Текстът и дизайнът ще претърпят леки промени преди да я дам за печат, но няма да е нищо значително.
Най-важното е, че на 29 ноември един малък човек ще има своята документирана морска история и, надявам се, ще бъде зарадван и щастлив.
  Предварителен план, сюжет и ред нямаше, но то може ли и да има с една кукла и дете на 4. Липса на фокус на места, пропуски и неточности, неравни рамки и резнати елементи - следващата ше е по-изпипана.

  В книжката съм описала подробно, но и тук да спомена: специални благодарности на Ели от 100 овце за куклата Мара (ВЕ-ЛИ-КО-ЛЕП-НА!), на Ивето от Damayanti and Lanski Studio за насоките по напасването на страниците за печат (много съм зле с техническата част, хихи), на Тито и Руби за съдействието (love), на Darla Home, L is for Lina и Little Birdie за аксесоарите за коса (вечни фенове сме ви!).

*Вдъхновение: проекта на Stephanie Rausser Photography *Kiki and Koko in Paris* 

Книжката:

26 коментара :

Silviya Dimitrova каза...

... ТРОГАТЕЛНА е. Книжката. Идеята. Реализацията. Много вдъхновяваща и емоционана Мартина, много чудна Мара, вие - прекрасни родители... А аз също имам рожден ден на 29 ноември, за жалост не ставам на 4 ;), но бих се радвала на същия подарък... Ще ми подарите ли една книжка с истрия, емоция и снимки, които ... казват повече от думи... :) Шегувам се, разбира се. Прото приемете моите искрени адмирации към заниманията, интересите и способностите ви. Също, и благодарност, че ги споделяте.

kis каза...

И специални благодарности на теб, Мария, че споделяш тази приказка с нас:)

Damayanti каза...

Мария, вече се изчерпах от към комплименти за твоята личност, но толкова ми харесва книжката, идеята, реализацията! Както казват руснаците:
Мастер на все руки! :)))
БРАВО!

traiana каза...

Книжката е станала прекрасна! А щом Ивето е давала съвети, няма как:) Тя е нашата любима, любима фотографка!

Snejana Mihailova каза...

Книжката е великолепна,правиш всичко с много стил и се е получило изключително красиво.Явно сте имали чудно лято.Дано скоро направиш и есенните приключения на Мара и Мартина.

Toni каза...

Толкова хубаво! Красив албум, прекрасни снимки, но най-важното - спомени, които наистина ще останат незабравими. Някой ден Мартина ще ти е благодарна за това съкровище от детството й.

VioletCloudlet каза...

Изключително занимателно поднесена лятна ваканция на една принцеса и нейната дружка... Интересно е и за нас като читатели ( и почитатели ;), но за Мара и Мартина това е скъп спомен.

Daeneris каза...

Прекрасна идея и реализация,Мария! Върна ме в детството с усещането за онзи безкраен миг на лято и море. Чудесен спомен за Мартина!

Didi Bunova каза...

много кефи!пълна си с енергия и идеи!
наистина ще бъде страхотен спомен за Мартина като порасне

Tania каза...

Много, много идейно и изпълнено отлично!

Elia каза...

И тук да си кажа ... книгата е станала приказна, зареждаща и вдъхновяваща, страхотна си! Тайно им за виждам на куклите и децата около вас - винаги им е интересно и са много обгрижени :-))

Ивейн каза...

!!! Достави ми голямо удоволствие!!!

Ели каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
Antoaneta каза...

Прекрасно е станало! Снимките са прекрасни, за детето да не говорим! Много стилно изпълнение! Направо си казвам, ще открадна идеята за следващата фотокнига на дъщеря ми.

LaMartinia каза...

Благодаря на всички!!!
Тряна, и на нас ни е любима:-) Ивето помогна с техническите параметри и шрифта, самите снимки и обработката са мои:-)
Снежана, имам вече материал за втората книжка, надявам се скоро да имам възможност да започна и с него:-)

Ох, много ви благодаря на всички отново! На нас ни е мила книжката, защото е първата и защото запечатва собствените ни спомени, но когато и другите разбират смисъла и значението на нещо подобно, е далеч по-вълнуващо:-)

eva bor каза...

Много красиво, страхотен спомен и поздравления за идеята и за изпълнението!

Стефка каза...

Страхотно е, че си запазила детето в себе си и сега, когато си родител. Забавата, емоцията, настроението, с което е създадена и излъчва тази книжка са безценно съкровище за твоята малка дъщеричка, защото изживяната заедно радост, усмивка, та дори и някой друг фасон с малките палавници им дава толкова много обич и топлина в сърцата, че нищо друго няма значение. Усмивки.

Mira каза...

Страхотна история, страхотна книжка, страхотни снимки, страхотни Мара и Мартина! :)
Запечатани спочени от едно прекрасно лято! Поздравления за чудесната идея и изпълнението й :)
Хубава неделя!

marfichka каза...

Толкова хубава лятна история за приятелството :) И когато Мартина порасне ще си спомня с умиление за детските летни дни с мара :) ♡ ☼

кайти каза...

Прекрасно дете :) и книжка, и снимки, и история.
А b\w снимките са върхът.

Rossitca каза...

Браво Мария, страхотни сте - и куклата и детето, и майката, явно и бащата! Много мили спомени!

Елена каза...

Прекрасни снимки, страхотна история и изобщо - чуден подарък се е получил. Моделките са толкова красиви и лъчезарни :) Отличен за оформлението и иазпълнението:)

Мариета каза...

Очарователно! Ще ми се да можех и аз да направя нещо подобно за моите момчета...
Искрени адмирации!

darostinta каза...

Просто си нечовек :)Откъде черпиш идеи и енергия не знам за всичките неща, които правиш и създаваш :) Браво! А Мартина както казах и преди има много умен поглед, а това не е често срещано уви :)

Mарияна каза...

Много красиво и мило!
Поздрави!

Savina Hristova каза...

Винаги, когато прекрача прага на твоя/вашия блог, и ми става топло и уютно. Мария, и идеята, и реализацията на "книжката" на трите М, защото за мен вие сте три - главните действащи лица Мартина и куклата Мара и мама Мария зад обектива:)са великолепни и изпълнени с много любов!!!Възхищавам ви се най-искрено и си мечтая някой ден да мога да направя подобна красота за моята дъщеричка!!!

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |