Люто, кисело, горещо

петък, 6 януари 2012 г.

  Има неща, които не държа да приготвям вкъщи, защото съм сигурна, че няма да ми се получат, а и не ми се занимава - например китайско, суши, ужасно сложни сладкиши, паста. Обичам да си ги купя готови и да ги консумирам на момента, без терзания, нерви и часове в кухнята.
  В тази връзка, едно от най-най-най-най-най любимите ми неща през зимата е една люто-кисела китайска супа. От един определен китайски ресторант в София. Не ви съветвам да сядате вътре, защото дрехите ви ще се умиришат все едно сте готвили в продължение на месеци за целия китайски народ. Но пък можете да изчакате в колата и да си я вземете вкъщи.    
   Супата няма нищо общо с блудкавите, прозрачни китайски неща в купички, които могат да те откажат само с вида си. Плътна и тъмночервена, дота люта, доста кисела, точно толкова солена колкото ми харесва. Не знам какво точно има - със сигурност яйце, пилешко месо, червени чушки, сирене тофу, оризов оцет и т.н Не знам и дали малките китайски ръце слагат натриев глутамат, не ме и интересува, все пак не я консумирам ежедневно. Супата трябва да се приема много гореща - гарантирано отприщва всички чакри!
  3 лв - от китайския ресторант на ул. Искър, преди ъгъла с Раковски (дори не му знам името, това е просто "ресторантът със Супата" :-))

Хубав уикенд - пикантен и горещ! Щастието понякога е в една китайска супа за три лева.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |