Да готвиш бавно и лесно

вторник, 17 януари 2012 г.

Снимка: www.slowcooker.bg

  В петък в магазин GastronoMe  се състоя презентация на уредите за бавно готвене Crock-pot Кратко представяне на функциите, предимствата и възможностите му, дегустация на ястия, приготвени в него, приятни разговори и мили хора. Опитахме печено телешко с подправки, кюфтенца в доматен сос и божествен пудинг със сушени плодове.

Снимка: Елия Атанасова

Снимка: Елия Атанасова

Снимка: Елия Атанасова

 На мен се падна честта да бъда част от журито за оригинална рецепта и да изтегля една от наградите.
Снимка: Елия Атанасова

Снимка: Елия Атанасова

  За самия Crock-pot можете да намерите достатъчно изчерпателна информация в официалния сайт, а отзиви и коментари във ФБ страницата им. Ще кажа само, че освен здравословен, икономичен и лесен за употреба, този уред готви сам. Буквално! По принцип не съм привърженик на кухненски уреди, смятам ги за трудни за почистване, сложни за работа и невинаги толкова функционални, колкото претендират да бъдат. Напоследък  готвенето ми се изчерпва с рубриката в "168 часа" и наистина нямам никакво време да ползвам кухнята по предназначение. Съжителстваме с Crock-pot от повече от месец и мога в резюме да ви разкажа защо го харесвам. По часове:

07.30 - събуждане
08.00 - изпращане на домашните по задачи - детска градина и работа
08.30 - 09.30 - време само за мен - душ, сешоар, интернет, радио, вестник, грим, гледане през прозорец, телефонни разговори или каквото там реша
09.30 - 09.45 (15 минути!) - поставяне на продуктите в crock-pot и включването му на избрания режим (обикновено за 8 часа)
09.45 - 10.00 - парфюм, червило, почистване на обувки, прибиране на вещи в чантата
10.00 - излизане за работа
17.30 - прибиране на част от семейството от детска градина
18.00 - у дома. Ухае на топло и вкусно. Всичко е сготвено и готово за сервиране.

 Хубавото на уреда е, че дори да забравя да взема детето си от детска градина и да запраша в неизвестна посока, яденето ще бъде сготвено и в топло състояние около 4 часа след приключване режима на готвене. Без надзор и нужда от намеса. Пече, вари, задушава - всичко необходимо, за да ви чака готовата вечеря без усилия и напрежение.

  Излишно е да казвам, че съм му отделила централно място в кухнята. Достатъчно елегантен и прибран е да не пречи и да не се набива на очи.

Повече за Crock-pot на адрес: http://www.slowcooker.bg/

Студ!

вторник, 17 януари 2012 г.

Chloé flat

Източник: Chloé flat (Polyvore)  В мразовити дни като този си представям как внушителният ми 40-ти номер подскача радостно върху някоя зелена поляна. С тези прекрасни Chloe. :-)
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |