Моята версия за любов

неделя, 5 февруари 2012 г.

Преди години имах много версии как трябва да изглежда любовта. Моята любов.


Исках да ми е куфари и чекиране. Беше ми. Етикети с различни букви, които забравяш да отлепиш до следващия път. Несесери с туби и шишета, слънцезащитни кремове, вестници на различни езици, макиато, виенско, дълго, късо, шварц, о ле. Клюкарски списания, визи, "Пътека или прозорец?", събуване на обувки след "пиу". Обичах да пътувам сама. Със средни по размер куфари, често само с ръчен, за да не губя време. Среща в хотела, на стоянката на такситата, пред летищата, вечери в прилепнали рокли, 2 чифта токчета за всеки случай, уикенди навсякъде, switch off/switch on.

Исках да ми е забранено и разтърсващо. Беше ми. Бракът се бил изчерпал, дъра-бъра. Не ми е важно, интересува ме тръпката, разбивачка на семейства, ужас. Непозволено, аморално чак, скрито, авантюра, грях. Любов? Да се разбираме с поглед и да пазим тайни. Когато нещата ставаха наистина сериозни и сложни, се оттеглях. За да не ги усложня още повече и после да се оплета в оправянето им. Не като бягство, а като знак. После рев, много рев.

Исках да ми е трудно, екстремно, драматично. Беше ми. Събиране, разделяне, с години. Той ще се промени. Не, не става. Не, той все пак ще се промени. АЗ ще го променя, ще се промени ЗАРАДИ МЕН. Ама наистина не става! Causa perduta. Няма смисъл да си тровим нервите. И после - айде пак наново.  Бавно, но минава.
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |