Тема: за тихите индивидуалисти

събота, 31 март 2012 г.

   Много харесвам тихите индивидуалисти. Така приятно роптаят - тихичко, напевно и скришно. Категорично не са способни на революция, радикална промяна, бунт. Те просто кротко вкъщи на масата или през работно време на компютъра яростно се разграничават от масите. Ако случайно опре до реално действие, те са: а/заети; б/болни; в/извън страната. Успешно се сливат с тълпата, освен когато е съвсем безопасно да изригнат със своята индивидуалност. А именно:

- на всяка Коледа ще ви напомнят, че хора с летящи шейни няма, не е имало и няма и да има. И всички вие, които пеете песни и редите елхи сте крайни тъпаци и наивници. Подаръци приемат, но не обичат да подаряват. Просто е скучно, на Коледа всички го правят, по дяволите!
- всеки 8-ми март ще ви разкажат за липсата на смисъл в този ден. Как не обичат цветя, мъже със зюмбюли, жени, на които подаряват зюмбюли,  мили жестове и празнични вечери. И празници въобще. Те са си жени и през другото време, не само на този ден. Или мъже, които подаряват цветя целогодишно на половинките си. Стига бе!
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |