Гастрол: Крис Енчев на босо

вторник, 11 септември 2012 г.


  Може би си спомняте една моя публикация за скъсаната джапанка и ужаса в очите на минувачите при вида на бос човек в центъра на София. По този повод ми писа и Крис Енчев:"...сега разбирам, че не само заради здравословните страни на нещата не трябва да се отказвам, но и заради Вашата случка и много подобни прояви на нетолерантност към различното!". За моя изненада босоходството се оказа убеждение, начин на живот, възприятие, хоби, гледна точка. Поканих Крис да разкаже за това, повече можете да намерите в линковете, посочени по-долу. 
Имате цяла есен да практикувате...

Крис Енчев e завършил философия в СУ "Св. Климент Охридски". Работи като главен асистент в ИИОЗ - БАН. Автор на две монографични изследвания: "От интенционалност към интензионалност. Логическият път на виртуалисткия трансцендентализъм" (2009), "Логика и социални критически онтологии" (2010). Хобита: хендмейд бижута, босоходство, фотография, музика.

Блог, посветен на босоходството: http://chris-noshoesrequired.blogspot.com/
Фейсбук група за босоноги съмишленици: https://www.facebook.com/groups/barefootisbetter/

__________________________________________________________________________________

Текст и фотографии: Крис Енчев

        Босоходството ми започна с болки и отоци от... обувки. Проблеми от този вид съм влачил с години, докато на един излет на Витоша едното ми стъпало се поду отгоре от впитите плътно връзки на гуменки с тъничък език, тогава започнах да усещам в крака нещо като вътрешно триене, направо усещах „скърцане“ и силни болки. Отидох на лекар, който ме „успокои“, че са станали вътрешни сраствания в сухожилията и въпросното “скърцане” ще си остане.

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |