ТВ

вторник, 23 април 2013 г.

Гледам малко телевизия, следя редовно само новини и публицистика. Не съм почитател на сериали, женски предавания и риалити формати, гледам избирателно или пускам за фон, докато върша нещо друго.
Напоследък обаче ме гони сериозно безсъние и в малките часове на деня имам нужда от алтернатива на книгата и компютъра, просто да зацикля в нещо, докато ми се приспи неудържимо. Това са фаворитите ми:

Deadliest catch/Смъртоносен улов (Discovery Channel) - може би най-доброто и готино предаване изобщо. Едни мъже, които ловят крабове в ледените води на Берингово море. Нечовеци! Мечтая си да прекарам поне ден там.
Man vs. Wild/Ultimate Survival/Оцеляване на предела (Discovery Channel) - обожавам Беър Грилс. И той е нечовек. Може да са режисирани, изчислени, изиграни, но много харесвам всичките му предавания. Любимият ми епизод е този, в който изтърбуши умряла в пустинята камила и се скри в гръдния й кош от пясъчна буря. Оцелява човекът.
Taboo/Табу (National Geographic) - великолепно предаване за различни традиции, убеждения и начин на живот, излизащи от рамките на общоприетото за "нормално".
Strange Sex/ Странният секс (TLC) - нищо не е странно, ако е ок и за двамата (или тримата) в една връзка.
Bid&Destroy/Заложи и разруши ( Discovery Channel) - едни хора, които разрушават стари постройки, но преди това намират разни неща в тях - от боклуци до антики.
NY Ink (TLC) - нямам татуировки, засега нямам и намерение да си правя, но предаването е много интересно, всеки с историята и татуса си. Главният татуист Ами Джеймс е абсолютен двойник на Джон Бон Джоуви.
Anthony Bourdain: No Reservations/Без задръжки с Антъни Бурдейн/ 24 kitchen - готвач от Ню Йорк, автор на книги и ТВ звезда. Пътува, хапва и пийва, запознава се с извънредно интересни хора, даже и му плащат за това. Много прилича на мой приятел (визуално и по чувството за хумор), харесват ми  грубоватите му шеги и иронията към манията по здравословен живот. Бохем и бунтар, над нещата, с неизменните рейбан и риза с навити ръкави, готин тип.
Swinger Wives/Размяна на съпруги (TLC) - всички си мислят, че на суингърите им е лесно, но се оказва, че размяната води със себе си неочаквани проблеми и сцени на ревност. Сложна работа.
Baggage battles/Битки за багаж (Discovery Channel) - забравен по летища, гари и чакални багаж, който се разпродава на търгове. Антиквари и търговци от всички краища на Щатите залагат и си тръгват със запечатани кашони, куфари и сейфове. Понякога изненадите са приятни, понякога намират мръсни чорапи и хавлиени кърпи.

4 коментара :

Анонимен каза...

Горещо препоръчвам:

Hotel Impossible по Travel Channel

Dani B. каза...

Табу, Без задръжки с Антъни Бурдейн, Битки за багаж - любими! ツ

Димитър Добрев каза...

С две ръце подкрепям анонимен за
Hotel Impossible по Travel Channel
невероятен

Деана Петрова каза...

Димитър Добрев аз подкрепям твоето мнение наистина невероятен филм

Proudly designed by | mlekoshiPlayground |