Храна

вторник, 8 януари 2013 г.

Отдавна в този блог не публикувам рецепти. Спря да ми е интересно, а и имам работни ангажименти, свързани с това и не смятам за нужно да смесвам двете. Тази година пробвах доста нови неща, някои ми се получиха, други не, някои ми станаха любими, други не особено. Много ми се иска повече хора да излизат от рутината и по отношение на храната. Това не винаги опира единствено до средства, по-често до въображение. Традициите са мили и ценни, но не е лошо от време на време да "излизаме от зоната си на комфорт" и да експериментираме. Не е задължително да е гурме, фюжън или молекулярно, семплото понякога е най-очарователно - нов продукт, подправка или интересна комбинация са достатъчни. ДА, убедена съм, че поднасянето на храната има значение и ДА, когато се говори за храна, трябва да се ползват красиви думи, колкото и да дразни това някои псевдо традиционалисти. Проблемът си е техен.  

Няколко основни позиции, в които за момента съм убедена:

- не се мръщя на храна - смятам го за лош вкус. Ако съм в заведение, връщам порцията и обяснявам защо. Ако някой друг е приготвил храната за мен, от уважение опитвам и намирам учтиво извинение.
- за много малко продукти/аромати/вкусове/ястия мога да употребя "Не обичам" - всичко е въпрос на контекст, комбинация, настроение, история. 
Proudly designed by | mlekoshiPlayground |